Bekymringer og tankemylder?

Bekymringer kan fylde dagen helt op med ingenting, fordi vi bruger vores energi til at bekymre os. Tanketråde af bekymring for fremtiden og fortiden. Og når disse tråde af tanker betræder græsset igen og igen, ja så er vejen lagt og mylderet af tanker er sat i svingninger. Herfra føles alt nytteløst og den ene bekymring overtager den anden.

Måske kender du det?

Jeg gør - også selvom jeg arbejder med klangskåle og de begreber, der har med klangoplevelser at gøre. Ja selv om jeg er ekspert til at råde og hjælpe folk af med deres bekymringer, så har jeg stadig udfordringer med tankemylderet - et væld af tænker, der pludseligt oversvømmer alt, hvad man til dagligt ellers glæder sig over.

Når tankemylderet er på banen med fuld styrke, kan man ikke glæde sig over een eneste god ting i livet. Tankerne sætter sig som "støj" på linien og overskygger, alt hvad man laver i dagligdagen. “Jamen så tænk på noget andet!” - kan omgivelserne hjælpe dig med at sige.
“Ja, bare jeg kunne”, siger du sikkert.

Men det er jo netop dét, man ikke kan, når mylderet af tanker, der tit omhandler bekymringer om fremtiden, er fremherskende. Nogengange bekymrer du dig om dig selv og din egen situation, andre gange bekymrer du dig om de andre, dine nærmeste.

Det kan tit være nemmere at bekymre sig om de andre, hvad der sker med dem, hvis de vælger at gøre sådan eller sådan. Når først tankerne får næring gennem bekymring for andre - og her er det oftest de nære relationer, man har - ja så kører tankerne i ring. Ringen myldrer med tanker - deraf ordet; tankemylder.

Jeg kommer med 7 bud på, hvad der kan hjælpe dig med at stilne dine tanker - længere nede i bloggen. Men først vil jeg dele en venindes oplevelser omkring det at bekymre sig om sine nære:

Pia, 47 år:
“Jeg har egentligt et meget ok liv, men når tankerne kører rundt med mig, er det med irritation og bekymring. Jeg bekymrer mig over at se og opleve min nære ven, der farer land og rige rundt. Det gør han sikkert fordi han bliver rastløs, hvis der ikke hele tiden er nogen omkring ham. Derfor rejser han land og rige rundt efter bekræftelser og råd til sine tvivlsomme forhold.

Han får efter bedste evne masser af hjælp fra venlige sjæle, der gerne vil huse ham, hvis han har behov for dette. For nogen gange er han ikke i kridthuset hos ekskonen, eller  konen, som han endnu bor under samme tag med. Det kan også være, at det er mig eller veninden, den er gal med. Så har han brug for bekræftelser og “se-mig” tid.

Når han farer rundt til den ene eller anden, undgår han i mit hoved at mærke sig selv. Så mærker alle andre de ting og følelser, der er hans. Inklusiv jeg. Han prøver at distancere sig og slippe for at mærke, at hverken (eks)konen eller jeg ønsker hans selvskab, så længe han ikke har truffet sine valg.

Men han har da stunder, hvor han er alene og mærker sig selv i dén grad, siger han... Ja det har han de få minutter, han venter på at falde i søvn om aftenen efter sine udflugtsture og søgen efter svar. Hvis han da ikke lige ligger og græder snot op af en anden venindes skulder?

Jeg vil så gerne hjælpe ham med at flytte, så han kan leve et anstændigt liv uden, som han siger, når han kommer hjem til sin kone, der ulmer af vrede over, at han endnu ikke har truffet sine valg; vil han blive hos hende og gøre en ende på sit kærlighedsforhold, eller vil han rejse og gå efter kvinden? Og er den kvinde mig eller den anden han mødes med, de dage vi ikke ses?

Ja det kan jeg så bekymrer mig om...!

Men set fra hans synsvinkel; hvorfor tage stilling, når han kan få BEGGE dele? Så beklager han sig hos mig over, hvor svært, han har det og at han jo INTET har med sin kone at gøre - andet end at de skændes når de er sammen, hvilket de jo er størstedelen af tiden. Selvom han siger, at han sover i sin egen seng på sit eget værelse, ja så kan tankerne virkelig løbe af med mig. Og køre i ring. Og når de først kører i ring blir jeg næsten vanvittig. Jeg bliver utålmodig, frustreret, irriteret og ikke mindst BEKYMRET over, hvad der dog ikke sker, når jeg ikke er i nærheden... og når jeg giver mine tanker opmærksomhed ligger jeg vågen også i nattens mørke timer. Og fantaserer om, hvad han kan finde på eller, hvad der kan ske.

Men han er jo en ærlig mand, siger han. Men er han nu også det, når han har brug for at sige dette? - Ja nye fletværk skabes af bekymringer i mit sind, for hvad ligger i den ærlighed, han så ihærdigt prøver at værne om?

Skjuler han noget? Nye mønstre af fletværk i mit sind - nye bekymringer opstår - og sådan kan det blive ved. Jeg vil helst ikke betro mig til mine veninder om dette her for på een eller anden måde kender jeg deres svar på forhånd. Istedet fortsætter mine tanker hen på tanker, der omhandler ham. Mere ham og hans handlinger og mine vurderinger som går på, at det jo er trygt for ham at blive hjemme på den vante og sikre base. Ja bestemt. Trygt. Men tryghed er så meget sagt. Er han tryg, når han samtidigt har brug for at være ude hos andre folk, der kan bekræfte ham og levere energi? For når jeg nægter at være sammen med ham - ja så snupper han bare sin supersmarte bil og kører hen til veninden, han kan bytte behandlinger med. Og som inviterer ham på middag med Amarone vin og hele molletjavsen.

Dovenskab og magelighed bunder det vel dybest set i? At man ikke tør vælge, hvem man virkelig vil være sammen med? Hvorfor forlade en gren, der er fuld af blade og (indtørrede)frugter, når man kan blive og smæske sig i det der er lige for næsen af een. Og når man samtidigt har en veninde eller to man kan hygge sig med?

Skidt pyt med at man genere een eller to af sine nærmeste - måske tre og skidt pyt med, at man på denne måde stjæler både tid og bekymring hos en venlig sjæl eller to venlige sjæle.

Skidt pyt med det. For så længe man har sådan en gren - eller seng om man vil i det område, man egentlig gerne vil fraflytte men som man ikke fraflytter, fordi her har man det jo som blommen i et æg. Åh nej det har man jo ikke. For hver dag møder man de skuffede blikke og den vrede mund, der siger, at man ikke er velkommen. Hvad så- hvad skal man så gøre?

Jo man venter og ser om ikke vreden driver over eller forsvinder som dug for solen. For det gør den nok. Indtil næste gang. Og næste gang. Så kan man jo bare tage ud og beklage sig til sine veninder og fortælle, hvor surt livet er og hvor besværligt, man har det også går det jo nok. For så får man jo lidt opmærksomhed på kredit. Indtil næste gang.

Hvor skulle man tage hen og hvem ville gide at mødes med een, hvis man ikke kan beklage sig over sit liv og de fejltagelser man gør sig? Ja hvem?

Og hvem ville man få trøst af, når man kom hjem til sig selv - når man endeligt fik flyttet sig til en ubeboet gren og selv skulle sørge for at grenen bar frugt eller blade og der ikke var nogen andre end een selv, man kunne beklage sig til...? Hvem ville så gide at være sammen med een? Og hvad skulle der så blive af een, når man sad der helt alene?

Måske ville han ringe til mig? også kunne jeg komme at redde ham fra sin ensomhed...

Eller også er jeg (til den tid) blevet så træt af at bekymre mig om hans “frygtelige” liv - at jeg er skredet for længst!”

 

Ja det var ordene fra min veninde, der helst vil holdes anonym for ikke at lade sine bekymringer gå ud over andre. Og for ikke selv at komme til at bekymre sig over, hvad andre tænker om hende også kan endnu flere tanker på den bekostning få næring til at vokse sig endnu større og blive til ikke blot bekymring eller negative tankemønstre men måske ligefrem katastrofe tanker...  og den vej, skal vi slet ikke ud af.

Måske vil du dele en lignende oplevelse eller skrive og fortælle mig hvordan din dag ser ud midt i alle de tanker, der strømmer som en evig støj i sindet på dig? Jeg vil blive glad hvis du vil maile mig dine ord til Annes@klang-oplevelser.dk - så læser jeg dem igennem og vil med stor sandsynlighed poste dem i forlængelse af denne blog.

Jeg selv har bekymret mig en del om min søn og hans selvværd og trivsel i skolen. Men jeg har besluttet mig for at bruge kvalitetstid sammen med ham. Og jeg tænker, at det at bekymre sig for ham, hverken hjælper ham eller mig. Derfor har jeg brugt mine tirsdage sammen med det seneste halve år, hvilket har været årsagen til at jeg ikke har tilbudt tirsdags klangmeditation. Istedet er tiden brugt på dels spanskundervisning, hvor vi har lært det helt grundlæggende, så vi nu kan sige, hvad vi hedder, hvor vi bor, hvad vi laver og hvad vi HAR lavet. I sommerferien skal vi til Spanien, hvor jeg jo har været så heldig at vinde et ophold hos Mai Britt Stockholm, der ejer et Bed and Breakfast Pensionat ved Malaga.

 

Når mine tanker kører i ring og ender som et mylder af tanker, så har jeg oplevet, at det virker med disse 7 råd:

1. Du kan handle og tale som om du stadig er i godt humør og føler glæde ved livet.
2. Du kan sætte en guidet klangmeditations lydfil på og lægge dig godt tilrette med et par hørebøffer.
3. Du kan sørge for at lave noget, hvor du umuligt kan tænke en eneste tanke.
4. Du kan fløjte eller synge en glad melodi.
5. Du kan deltage i et klangbad - soundbath.
6. Du kan bevidst forandre dine tanker ved at sige “slet- slet” til alle de negative bekymrede tanker og lave nye med mere positiv karakter.
7. Du kan ændre energien og dermed dit tankemønster ved at glæde dig over de små, nære ting i dit liv og sætte en skål på din mave eller dit bryst og lade skålens svingninger højne din krops frekvenser.

Når jeg får vendt tankestøjen til stilhed, får jeg en pause, et frikvarter og samtidigt får jeg vendt de negative energi frekvenser, der kan være med til at jeg bliver en magnet for dårlige hændelser. For det er det, vi kan komme til at tiltrække i forlængelse af alle vores bekymrninger. Bekymringer har en særlig frekvens og svinger med lavere frekvenser end når vi har glade og positive tanker om os selv og andre. Når jeg lytter til klangmusik eller klange under et klangbad føler jeg taknemmelighedens åre strømme igennem mig. Klangenes frekvenser renser min krop og mit sind for den lavere vibrerende energi. Her skabes balance mellem mine chakras og forbindelsen mellem hoved og krop, højre og venstre styrkes og vitaliseres.

Rens sindet med klangbad - soundbath.

Jeg kender mange mennesker, der oplever at blive deprimerede om sommeren - man hører mest om vinter depression og sjælden om sommerdepression, men den findes altså! Hvis du har tendens til mørke tanker om sommeren, så kan jeg anbefale dig at opleve klangene fra mine klangskåle og syngeskåle - liggende.

Denne klangoplevelse kalder jeg for klangbad eller på engelsk soundbath - det er sammen med "klangsengen" den mest ultimative lydoplevelse, du kan give dig selv. I juni måned er der disse klangbads klangoplevelser du kan være med til:

  • Tirsdag d. 5. kl. 9.30-11 i EventyrHaven i Odense
  • Tirsdag d. 12. kl. 19-20.30 i Kuplen hos Otterup Bibliotek
  • Torsdag d. 14. kl. 21-22 i KoncertKirken på BlågaardsPlads i København N.
  • Tirsdag d. 19. kl. 9.30-11 i EventyrHaven i Odense C
  • Torsdag d. 28. kl. 19-20.30 på Hunderupvej 103, Odense M

Hver klangoplevelse koster kr. 150,-  pånær de nævnte i EventyrHaven. Tilmeld dig via kalenderen her 

 

Fredelige Klanghilsner

Anne Viese

PS jeg er en idé om at sommetider kan tankemylder, støj på linjen, stress og bekymringer sætte sig som tinnitus eller opleves som tinnitus, en evig susen eller buldren for ørerne. Læs gerne bloggen der omhandler Klangmassage og Tinnitus her

Fields marked with an * are required

No Comments Yet.

Leave a comment

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.