Chakra hvad er nu lige det? Chakra er sanskrit og oversættes til “ energi-hjul”. Et chakra er altså et energihjul. Ethvert chakra indeholder en farve, en farve-frekvens. Chakra meditation kan understøttes af lyden fra syngeskåle.
Jeg har det meste af mit liv interesseret mig for chakra og farver. Og jeg har oftest befundet mig i en meditativ stemning, mens jeg har været kreativ.
I mit virke som klangunderviser og alternativ behandler er Chakra Meditation een af de naturligste elementer i min verden.
Oftest underviser jeg de studerende på Klangaktøruddannelsen i meditation med fokus på energihjulene i den enkeltes krop.
Den senere tid har jeg lavet chakrameditationer for mine 3 ugentlige klang-meditationshold. Klangmeditationerne er guidede og suppleres med klangskålenes lyde og frekvenser.
Jeg har fundet en app, der hedder CymaScope, der kan måle skålenes toner og svingninger. Jeg har testet, hvilke af mine skåle, der foreksempel svinger med tonen C.
- Tonen C passer til rodchakraet og rodchakraet har farven rød.
- Tonen D passer til harachakraet og harachakraet har farven orange.
- Tonen E passer til solarplexus og solarplexus har farven gul.
- Tonen F passer til hjertechakraet og har farven grøn.
- Tonen G passer til halschakraet og halschakraet har tonen cyanblå.
- Tonen A passer til pandechakraet og pandechakraet har farven indigo (dyb mørkeblå).
- Tonen B passer til kronechakraet og kronechakraet har farven violet.

Oftest har Jeg grundsættet med, som består af ca 7- 11 syngeskåle og klangskåle. Grundsættet på de 7 syngeskåle er ideel til chakrameditation.
En fordel er at have nogle ekstra skåle med. Det skal være klangskåle eller syngeskåle der ikke nødvendigvis passer med de afstemte chakrameditations-syngeskåle. For at klangspillet ikke bliver for harmonisk må de ekstra klangskåle bryde harmonien, så det hele ikke bliver for sukkersødt at lytte til efter chakrameditationen afsluttes. Når meditationen på dine chakras afsluttes, beder jeg dig om at lægge dig ned. Her spiller jeg på både de harmoniske chakra-syngeskåle og de mindre harmoniske klangskåle.
Jeg supplerer klangskåle samspillet med een af mine store kropsklangskåle. Jeg har een der er købt ud fra tonen E, grundtonen, som svinger med hele skalaen.
Men når kæmpeskålen kommer i resonans med de fremmødtes energier og kroppe ændres tonen og frekvensen sig. Den retter sig ind efter de fremmødtes energier og med lokalet vi befinder os i. De seneste mange gange har det været en A tone og her sidste uge har den ændret sig til en F. F svinger med dit hjertechakra.
Man kan egentlig ikke sige at en klangskål har sin egen “intelligents”, men det virker næsten sådan. Som en organisk form, der ændrer karakter i forhold til hvad omgivelserne har brug for.
Når denne klangskål kommer i svingninger med de fremmødtes energier og aura, ændres grundklangen og når denne ændres eller kommer i samklang med deltagerne, så vil deltageren oftest mærke en energiforskydning, ikke bevidst, men ubevidst.
Fysisk vil det vise sig som ømheder eller prikken forskellige steder i kroppen. Dette er kun et godt tegn og man skal hverken bekymre sig eller undre sig over, hvorfor man pludselig får ondt i nogle gamle skader eller smerteområder, man har lagt bag sig.
Oftest vil klangskålenes svingninger forsøge at skabe balancen i kroppens energier, i kroppens flow. Og for at skabe balancen, må man oftest ud af balancen, for at blive “rystet” eller “vibreret” på plads i sine energier.
Efter enhver chakrameditation eller klangbad tilrådes det at du drikker mindst 1/2 liter vand evt med en presset citron i. Du kan også drikke urtete – bare du får noget vædske, så kroppen har mulighed for at rense affaldstoffer ud af din krop på den mest behagelige måde.
De øvrige klangskåle eller “Sangha skålene”, som jeg oftest bruger til klangmeditationerne, er velklingende toner, der svinger længe og er meget nemme at spille “op”. Jeg bruger også sommetider Peter Hess klangskålene, som benyttes til klangmassagen, til at supplere min klangmeditation. De skåle jeg har valgt har nogle meget dybe lyde og har mange flere vibrationer end syngeskålene, har.
Hvis du mest er til klangskålene med de dybe vibrationer der kan benyttes til klangterapi, synes jeg at du skal dykke ned i disse klange og gå på opdagelse i elementer som Klangmeditation, Klangmassage og Gongterapi. Du kan med fordel vælge mit 9 dages forløb som Klangbehandler.
Hvis du tiltrækkes mere af syngeskålenes chakratoner og det at kunne afholde klangkoncerter og (chakra)meditationer for fællesskabet, hvor du som Klangaktør studerende lærer hvad der sker når samklange og resonans opstår, kan jeg anbefale dig at tage grundforløbet på 9 dage. Forløbet er delt op således at du er på ugekursus i 6 dage og et weekendkursus på 3 dage.
Chakra meditation er een af grundstenen på Klangaktør uddannelsen. Jeg glæder mig over klangenes flow og over, at mine deltagere på forløbet selv udtrykker at de kan mærke at de er kommet mere i flow og balance siden de startede på klanguddannelsen.
De oplever at klangene har hjulpet dem mere ind til kernen i deres indre.
Meditation med fokus på chakraerne giver deltageren mulighed for at finde vejen til dybere indre ro og nærvær.
Hvis du ikke lige er der hvor du vil på kursus, kan du naturligvis overveje at tilmelde dig til din næste chakra meditation, helst som et forløb, da en enkelt gang slet ikke er nok for at kunne genskabe balancen i et chakraområde der for dig kunne være udfordret eller kommet i ubalance.
Oftest vil bestemte chakraer være mere udsatte end de øvrige. Det afhænger helt af, hvordan du har levet dit liv og hvad der er hændt dig i årenes løb.
Chakra meditation med lyden af syngeskåle (og klangskåle) giver dig mulighed for at genskabe balancen i dit liv.
Tak for at du læser med:-)
Kærlige klanghilsner
Anne Viese
www.klang-oplevelser.dk