Når nervesystemet er på vagt 24/7…

…er der aldrig ro. En konstant uro, indre uro, der konstant spreder sig som ringe i vandet. Man siger at det er frygten, der får os til at handle og det kan der være noget om.

Jeg er ekspert i uro – derfor er det modsatte af uro, nemlig roen, som får lov at fylde i mit univers. Jeg har i alt for mange år levet på frygten. Frygten er angstens sæde. Frygt og angst skaber stress. Stress er for mig lig en særlig frekvens, en frekvens der vibrere eller svinger godt med skæve toner. Derfor kan en stresset person ikke klare at overvære en koncert, en klangkoncert der er fuldstændig harmonisk i sine klange. Der skal være en form for dissonans i et stykke, førend det fremtræder “harmonisk” for en stresset person.

For at en stresset, lad os sige stresset kvinde kan modtage en klangoplevelse fyldestgørende må klangene spilles på en sådan måde, at der opstår toner, der er ude af balance, melodierne må godt være harmoniske – men ikke for længe.

Man kan ikke give alle en fyldestgørende klangkoncert oplevelse, men jeg kan stile efter at give flertallet en sådan klangoplevelse, der styrker og vitaliserer. Oftest kan jeg se de pågældendes aura. Jeg ser også fællesauraen, den fælles energi, som opstår i lokalet inden mine klangoplevelse begynder.

Jeg kan se tilstande af frygt, tidligere chok og andre hændelser, der har skabt ubalance i energi systemet på den pågældende. Altsammen er noget der kan give en tilstand af stress. Udbrændthed. Man har sandsynligvis en følelse af udmattethed, er uklar i hovedet, føler sig overbebyrdet og oplever livet som uoverskueligt. Man kan kun lige slæbe sig gennem livet. Og når man har det sådan, føles det som en uoverskuelig opgave at komme uden for døren og komme afsted til en Klangoplevelse – også selvom man ved, at det er et godt sted at komme og få fyldt sine energi depoter. Også selvom man godt ved, at klangene virker opløftende, helende og vitaliserende. Men alt dette glemmer man, når man overmandes af frygten og angsten.

Hvad gør jeg, når  jeg oplever, at alt føles uoverskueligt?

Jeg gør mit sind tomt, stille. Så jeg kan lade mig guide af mine vejledere eller blot lade min intuition vejlede mig. Sommetider kan det være svært og da sætter jeg mine lydfile på anlægget eller sætter et par hørebøffer på ørerne og bruger måske en halv dag på at gøre sindet stille.

Under mine klangoplevelser for større forsamlinger, er det nødvendigt for mig at gøre mit sind stille, af afspænde kroppen og lade flowet flyde optimalt. Jeg skal være i fuldstændig ro indeni, førend jeg kan give dig, tilskueren, publikum den fulde opmærksomhed. Førend jeg kan være bebuder af et budskab.

Jeg har tillid til, at det der bliver sagt, udført eller på anden vis udtrykt, er noget publikum kan bruge lige her og nu i deres individuelle liv og netop lige præcis på deres/din udviklingsvej.

Vi tiltrækkes af andre mennesker, fordi vi på mange måder minder om dem, vi tiltrækkes af. Og på mange måder er vi på bølgelængde med dem. Det, de siger bundfælder sig og skaber resonans med vores energi-systemer på planer som vi ikke er herre over. Det kommer hvis det kommer, og ellers er der sikkert noget andet på tapetet ligenetop nu.

Nogle ville sikkert mene, at de kunne gøre det ligeså godt som jeg eller endnu bedre, og måske kan de det. Men de er ikke mig. Og det er mig, der kender mig selv bedst.  Ihvertfald kan jeg ikke holde et foredrag, som andre ønsker, jeg skal holde det, hvis jeg ikke får lang snor og kan bevæge mig over strækninger, som vi ikke har planlagt.

Er der et bundet tema, så føler jeg mig fanget, ikke fri. Så kommer præsentationsangsten og egoet snigende. Og det er netop egoet, jeg lægger bort, når jeg byder publikum velkommen til enten klangbade i Koncertsale eller klangkoncerter i kirker.

Er det de andre, der ønsker, jeg skal bruge deres ord? Ja så lukker jeg ned. Det er mig og mine ord. Og ord er noget jeg tidligere kun har brugt, hvis det var 100% perfekt formuleret ellers talte jeg ikke. Jeg har været i den fuldstændige modsatte grøft, den grøft, hvor jeg forberedte mig på en anden måde, end jeg gør det idag.

Peter Hess klangskål med kølle

Idag er det nærværet, den indre ro, der driver mig langt. Drivkraften er nærværet. Nærværet opstår når jeg får mulighed for at være mig selv nær, masser af tid for mig selv, nær mig selv. Mange meditative stunder, lang tids stilhed. Og en tilstand af, at alt er godt, sikkert og trygt, for det kan mit nervesystem godt lide.

Er følelsen der ikke, følelsen af indre ro og nærhed, så kan klangskålene hjælpe mig. Så lægger jeg mig på Klangmassagebriksen, sætter en eller to skåle på min ryg og slår dem an. Eller også får jeg min søn eller kæreste til at give mig en behandling. Så breder roen sig som ringe i vandet – yderst til inderst i min krop og inderst til yderst i min aura.

Når jeg transformerer uroen om til ro og oplever roen fylde min krop og mit sind, ja sågar min aura helt ud – så er jeg i stand til at give det videre. Til dig og andre, der måtte have brug for ro, indre ro og nærvær.

Måske er du der i dit liv – her i dette øjeblik, hvor du længes efter ro? Men hvad er nøglen til denne ro og hvor finder du den mon henne? I mit hoved er nøglen det, at du er bevidst om, at du trænger til et mere roligt liv.

Selve nøglehullet, løsningen er klangskålen eller syngeskålen og dens magiske klange og beroligende frekvenser, som bevirker, at nervesystemet hurtigt falder til ro. Når du lytter til musikstykker med klangskåles frekvenser på, falder kroppens nervesystem til ro.. Der var engang een der fortalte mig at han mente at klangskålenes toner og svingninger kunne sammenlignes med binuerale beats eller digitale stoffer. Om han har ret, det ved jeg ikke. Men du kan jo afprøve forskellen en dag.

Jeg har ladet mig fortælle, at der ikke findes mange danske guidede CD’er, hvor du kan lytte til frekvenser, der giver ro. Ikke blot giver ro, men får nervesystemet til at slappe af, så du bliver i stand til at falde i søvn eller hvile dig. Når der hele tiden er “fare på færde”, ja , når der hele tiden sendes impulser gennem nervesystemet fra hjernen, der fortæller dig, at du ikke må slappe af. Og når kroppen aldrig får den hvile, den behøver, er det klart, at man får dels søvnmangel, ondt i kroppens muskler og bindevæv og at kroppen syrer til. Og ikke kan finde ro. Når krop og sind er i alarmberedskab 24/7, er det forståeligt, at man oplever stress, alvorlig stress. Ens binyrer er på overarbejde konstant og kortisolen i forstyrrer kroppens organer. Når organerne kommer i uballance skaber det forstyrrelser rundt omkring i din krop.

Det er min overbevisning, at oplever du stress, frygt og angst, ja så giver det udfordringer med dine nyrer, din blære og dine ører.

Man kan sige af musikkens toner i ørerne er een vej, du kan finde ro. En anden vej er gennem kroppen. Her mærker du, hvad toner og vibrationer gør ved kroppen. Med en behandling, hvor du sætter klangskålene fysisk på kroppen, hvilket kaldes klangmassage, kan du frigøre muskelkramper og spændinger over tid. Du kan med vedvarende klangmassage behandlinger få nervesystemet til at slippe sit tag i dig, så du hverken spænder op psykisk eller fysisk på en given situation, hvor du normalt ville farer op, som en forskrækket mus.

Individuel behandling med klangskåle og gong – bestil tid på sms 60661631

Men hvad gør man hvis selv klangmassage er alt for voldsomt og hvor det at sætte en klangskål eller syngeskål fysisk på kroppen er slemt nok? Hvad hvis personen har fået PTSD pga chok og traumer påført helt tilbage i barndommen eller under trafikulykker, krig eller voldtægt? Hvad gør man så? Hvis kroppens sanser er i så kraftigt beredskab?

Ja så er der helt særlige teknikker med skålene som jeg introducerer dig for under mine kurser med klangskåle og klangmassage a la light versionen.

Har du lyst til at være med på sådan et kursus så tilmeld dig gerne og hør mere – skriv blot til mig via kontakt formularen herunder. Så fortæller jeg om mit intro tilbud, samt min klangaktør uddannelse, som er en grunduddannelse for dig der vil dig selv og andre det bedste.

Tak for at du læser med i min blog.

Forsat dejlig rolig dag til dig.

Venlige hilsner

Anne Viese

PS. Tjek gerne min kalender og se om du skulle blive nysgerrig på kommende Klang-oplevelser her

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.