Klangkoncert i Give

Jeg har den fornøjelse at kunne invitere dig til klangkoncert i Give. Det er et helt år siden, jeg sidst har været i Jylland med mine klangoplevelser. Til trods for at halvdelen af de kursister der deltager i mine kurser og events på Fyn, er jyderne.

For godt et år siden deltog en kvinde fra Midtjylland til to af mine klangoplevelser, Tonny hedder hun. Først deltog hun i min klangkoncert i en hvid og meget smuk kirke – med et særligt lysindfald fra den nedstigende aftens sol.

Det blev en vellykket klangkoncert i Guds rum,  forrige år, hvilket førte mig til det event, der ligger lige på trapperne og som foregår i Give torsdag d. 13/9 kl. 19-21. Tilmeld dig her

Akustikken her er spændende, da klangoplevelserne nu vil foregå i en 8 kantet bygning. Her har deltagerne tilmed mulighed for at komme og ligge ned, hvis de medbringer en madras eller yogamåtte.

Jeg kalder nogle af mine klangoplevelse for klangbad, her ligger deltageren ned og oplever klangene fra en helt ny dimension. Man får ligesom klangene serveret fra en anderledes vinkel, en mere sansende måde. Du skal opleve det, for det er svært at beskrive en sådan klangoplevelse med ord. En klangkoncert foregår altid siddende.

Fuldlmoon bowls

Her synker man helt ned i sæderne, når tonerne danner en lydkollage og blidt pakker publikum ind med toner og lydbølger, som dels beroliger krop og sind og får os til at slappe af, geare ned og slippe vores stress.

Under en klangkoncert og klangbads klangoplevelse fortæller jeg lidt om hjernebølgernes frekvenser, når vi er stressede og guider dig ud på en beroligende rejse i lydlandskabet. Du slipper tanker og bekymringer, mens tiden står stille.

Måske er du een af dem, der slipper spændinger og muskelsmerter, finder indre ro og nærvær og oplever flow og vitalitet under (og efter) klangenes toner og frekvenser. Når klangene kommer i spil resonerer de og skaber i samklang med de fremmødte deltagere. Her kan man opleve at kæbespændinger eller uro i benene fortager sig. Og har du brug for at slippe noget gammelt, er der rig mulighed for at gøre det, når mange skåle spiller sammen på een gang.

Jeg har fået sangundervisning af Marie Bergman, den svenske sanger og komponist og vil lade syngeskåle og fuldmåneskåles frekvenser svinge med min (og dine) toner. Det er naturligvis helt op til den enkelte om man vil synge med. Jeg inviterer publikum til at rejse sig op, trække vejret helt ned i benene og tone en lyd frem fra maven. Dét kalder jeg for toning og ordløs sang. Når vi synger ordløst sammen med skålenes klange, opstår en samhørighed mellem hverandre og en kilde af energi og glæde strømmer nærmest ned over een, hvilket giver mig det ene kuldegys efter det andet, på den gode måde, selfølgelig.

Klangkoncert

Jeg plejer somregel at synge ordløst med mine øjne lukkede, men af og til kan jeg ikke lade være med at fristes til at åbne dem lidt op og se på mit publikum. Det glæder mig, når jeg ser varme og fredfyldtheden fylde deltagernes øjne, som ligesom åbner sig og stråler af glæde. Oplevelsen kan beskrives som en form for forbindelse med Altet, Moderjord og Universet. Med det himmelske, Gud og vore kære. Det er  somom hele forsamlingen bliver konnektet – forbundet som een stor familie, een samlet ånd.

Ubeskrivelig smuk klangoplevelse, som man skal være en del af, førend man kan sidde her og nedfælde ord om det.

Når sindet renses og tankerne forsvinder, gøres der plads til den klare ordløse sang, til toningen, der forbinder vores sjæle med andre dimensioner. Sangen uden ord og den supplerende klang fra Syngeskålene bliver kernen, essensen. Det, der samler os. Det, der spreder roen og freden i os selv og dét, som vi, når vi går fra denne klangoplevelse, kan være med til at give os en følelse af større indre ro og nærvær. Det er blot mine ord.

Klangskåle, lyd, frekvens og vibrationer skaber indre ro og nærvær.

Klangmeditationer og klangmassagekursus bookes hos Anne Viese. Annes@klang-oplevelser.dk

Det er her kvinden Tonny kommer ind i billedet. Efter hendes første klangkoncert oplevelse, spirede et ønske frem i hende. Hun nærede et ønske om at give flere mennesker oplevelsen af klangenes frekvenser, klangenes fred og klangenes helende frekvenser og vibrationer i et akustisk egnet lokale. Hun gik herefter igang med at finde et oplagt sted, der kunne samle op til 100 deltagere. På nuværende tidspunkt er der allerede solgt billetter til en 1/4 godt en måned før begivenheden finder sted.

Det er længe siden jeg har været i Jylland og spillet en klangkoncert – jeg bor i Odense, hvorfor det også er der, hvor de fleste klangevents foregår. Tonny mødte op til mine udendørs klangoplevelser i EventyrHaven. Læs hvad hun oplevede under klangoplevelsen i Odense;

“Jeg havde meldt mig til klangmeditation og klangbad hos Anne i Eventyrhaven i 2017 og igen her i 2018 for at give mig selv endnu en klang-oplevelse med klangskåle.

Anne havde placeret sig i centrum af cirklen med ca 10-14 deltagere. Platformen vi lå på var af træ og hulrummet nedenunder gjorde, at vibrationerne fra skålene var nemme at mærke. Klangene virkede vældig beroligende og roen bredte sig i kroppen og hovedet. Klangene virkede også harmoniske – men ind i mellem spillede Anne Viese toner, som splittede harmonien ad og fik mig til at lytte opmærksomt igen.

Klangbad

Jeg var tæt på at falde i søvn og jeg håbede, at spillet fortsatte længe for jeg nød det i fulde drag.

Da klangmeditationen var slut og jeg rejste mig op, var det med en følelse af forløsning fra dagens jag og problemer og i harmoni med mig selv og en glæde som gerne måtte indfinde sig dagligt.”

Nogle uger efter tilføjede hun denne kommentar, der fortæller, at hun også i dagene efter klangoplevelsen oplever bla lethed og glæde:

“Som sædvanlig, når jeg har været i berøring med klangskålespil, indfinder der sig en følelse af lethed og glæde hos mig. Humøret er godt og jeg føler mig ovenpå rent energimæssigt. Dette varer omkring et par dage efter Anne Vieses klangspil.”

Desuden skriver Tonny og hendes mand om deres  klangoplevelse  i den kirke, jeg besøgte ved Vejle forrige år:

Klangkoncert i Brejning kirke  2017
Vi var spændte og optimistiske og  med en god følelse i maven da vi tog afsted til vores første klangkoncert med Anne Viese. Kirken var åben og lys og akustikken fin. Vi fik en god start ved, at Anne fortalte sin version af sin start ind i klangskålenes verden og de mange forskellige anvendelses muligheder. Det var rigtig spændende at høre om Annes erfaringer og at klangskålene virkelig er superaktuelle i vores nutid med meget stress og jag.

Klangkoncert i Vejle

Endelig gik hun i gang med at spille på klangskålene og ret hurtigt indfandt en følelse af afslappelse og lydhør som efterlod følelsen “en væren i sig selv”. Ikke kun blev hovedet tømt for tanker men når tonerne bølgede frem og tilbage havde man bare lyst at følge med. Vores problematikker f eks  knæer, skuldre lod mærke fra sig ved stikkende, prikkende fornemmelser. Et tegn på ubalance som gerne ville i balance.

Sidst men ikke mindst sang vi med på tonløs sang. En virkelig skøn oplevelse at prøve. Anne var dygtig til at få folk til at synge med, på trods af at man åbner op for, en måske meget ukendt side af sig selv, ved at skulle stå frit fremme og synge højt. Selvfølgelig sammen med de andre deltagere men alligevel alene. Det gav mig følelsen af, at kunne udtrykke mig fuldt ud, hvilket virkede vældig befriende. Godt var det 😚 På et tidspunkt bliver Annes spil suppleret af hendes medhjælper bagerst i kirken. Endnu en dimension bliver tilføjet til den dejlige koncert. Vi gik fra kirken med en let og velværende følelse af at have gjort noget godt for os selv  i dag og have været medvirkende til en fantastisk fælles oplevelse. Denne behagelige og afslappede følelse holdt sig et par dage men måtte gerne være en daglig tilstedeværelse.

Torsdag d. 13. september kl. 19-21 slår vi dørerne op for dig i Give, hvor friskolen lægger lokaler til Klangkoncerten.

Klangmeditation i kirken

Mød op på adressen

Karlskov Friskole, Bredsten Landevej 139, 7323 Give og giv dig selv (og dine nærmeste en uforglemmelig aften i klangenes nærvær.

Det er en god idé at bestille dine billetter allerede nu, da vi ikke kan love, at der er pladser ledige d. 13/9. Reservér din plads her

Fredelige klanghilsner

Anne Viese

PS. Tjek gerne kalenderen og se hvor ellers jeg arrangerer klangkoncerter og andre klangoplevelser her

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.