Hvad er klangmassage? Hvad er lyd og vibration?

Klangmassage er en behandlingsform, der i Asien har været benyttet i mere end 3000 år. Klangmassage eller soundmassage er massage med lyde og vibrationer fra syngeskåle og klangskåle. Du har sikkert lagt mærke til at når højtalere spiller musik, er der nogle gange man mærker lyden som vibrationer. En døv kan ikke høre de høje toner fra anlægget eller fra en klangskål, men hun kan sagtens MÆRKE vibrationerne. Hvadenten det er fra en klangskål eller et andet musik instrument, med vibes.

Jeg har haft en del døve grupper på besøg til mine klangoplevelser og de elsker de dybe frekvenser for det er dem de kan mærke i kroppen. Når døve mennesker får klangmassage går tonerne på behageligvis ned i kroppens muskler, bindevæv og organer og afbalancerer disse med klangenes frekvenser.

Klangmassage behandlinger får en stresset krop til at slappe af.

Klangmassage gives mens du ligger på ryggen – her sættes skålene på kroppen, i få tilfælde sættes små skåle på ansigtet, i andre tilfælde (som billedet viser) holdes skålen et lille stykke ovenover ansigtet.

Til klangmassage benyttes klangskåle eller en syngeskåle. Klangbehandleren sætter skålene på kroppen. Hver enkelt klanskål passer til bestemte steder på kroppen og placeres, der hvor det hjælper klienten bedst muligt.

Klangskålenes lydbølger finder bedst vej igennem raske og sunde steder på din krop. Så har du fx ondt i knæet, er det ikke knæet, jeg vil behandle som det første, når du kommer. Med min efterhånden øvede høre og lytte sans, ørerne – lytter jeg mig frem til, hvor du har dine udfordringer henne. Sommetider er det let at høre, andre gange bliver jeg nødt til at lægge min hånd på din krop i nærheden af skålen for at fornemme, hvor godt din krop modtager frekvenser og vibrationer.

Klangmassage er en næsnsom behandling med klangskåles frekvenser, lydbølger og vibrationer, der trlnger ned i kroppen bindevæv og løsner knuder eller sammenfiltreringer i bindebævet.

Klangmassage afspænder muskler og led og hjælper med at løsne spændte muskler og dermed fjerne ømheder og ubehag. Klangmassage går helt ned på celleplan, styrker og heler cellerne – derfor kaldes klangmassage også for cellemassage!

Her i Danmark har vi kun kendt denne behandlingsform i et årti. I tyskland i ca 3 årtier.

Klangskåles og syngeskåles frekvenser, vibrationer og klange, svinger tonemæssigt med Hertz frekvenser og lydbølger, som får krop og sind i balance, så du bliver rolig og afspændt på en nænsom og blid måde.

Klangmassage og klangskåle

Ved Klangmassage, er det klangskålenes vibrationer, der masserer din krop. Frekvenstonerne er med til at finde ubalancer og rette op på disse. Med særlige måder at spille på skålene kan jeg med skålenes svingninger gøre dit bindevæv smidigt og mere elastisk, så det ikke klumper sammen. Arvæv i huden mindskes med Klangmassage og der skabes flow og energi – helt uden hårde tryk som ved almindelig massage. Klangmassage virker med dobbelt styrke, når du lader vandet lede vibrationer og lydbølger. Så får du en dag muligheden for at opleve klangskålene i svømmehallen, i spaen eller i poolen, så tilmeld dig straks, for det gør virkelig underværker, måske ikke første gang, men så 2 gang.

Klangmassage foregår sådan, at du kommer til aftalt tid. Vi samtaler kort om din nuværende situation og årsagen til, at du ønsker Klangmassage hos mig. Jeg hjælper dig med de udfordringer du må have med forskellige typer af Klangmassage behandlinger, som jeg sætter sammen, så de passer til dine behov.

Under behandlingen taler vi helst ikke. Jeg har trænet mine ører gennem mindst 1000- vis af behandlinger, så jeg er i stand til at lytte mig frem ved hjælp af skålenes svingninger og på den måde finder jeg frem til, hvor du har dine ubalancer og dissonans.
Det er ikke altid ensbetydende med, at har du fx ondt i nakken og i skuldrene, at det er sådan, at jeg sætter ind med at behande dette område. Spændingerne udspringer sandsynligvis fra et andet område i din krop. Når jeg har fundet frem til disse områder, kan jeg også høre og fornemme, hvor klangskålenes vibrationer går rent ind. Her danner jeg mig et overblik over din kropstype og selve den behandling, som hjælper dig.
Jeg ser din krop som et bølget lydlandskab, hvor toppene er der hvor lydene går rent ind og dalene er der, hvor lyden forstummer.

Med mine hænder, som jeg af og til lægger på din krop, sanser jeg, hvordan legemet modtager klangene. Jeg kan mærke små bevægelser i din krop, som fortæller mig, hvordan og hvor jeg skal placere klangskålene på din krop for at imødekomme din krops spændinger for derefter at kunne afspænde og skabe mest mulig flow i din krop, i meridianbanerne og i auraen, der er et energilag, der ligger rundt om din krop.
Derfor behandler også med Klangskålene i auraen. Med min sans for aura-læsning, kan jeg oftest i farveformationer se, hvordan du har det.

Sommetider er mine klienter ikke i stand til at fortælle mig om deres udfordringer, så derfor er det op til mig at finde frem til deres udfordringer og spændninger, uro eller ømheder.

Når du fortæller mig om dine problematikker (Pro- Blem er latinsk og betyder Før Løsning) skal jeg sandsynligvis bruge mindre tid til at løse dine udfordringer. Det betyder færre behandlinger. Som regel er det nødvendigt med 3 på hinanden følgende behandlinger, hvis du har døjet med spændinger og ømheder i knæ, skuldre og nakke. Oftest skal der en del flere behandlinger til, hvis du vil af med eller mindske tinnitus. Har du hjertebanken, KOL eller astma er det bedst at sætte mere tid af til dine behandlinger. Bestil gerne 90 minutter af gangen.

Klangmassage er for børn i alle aldre – ideelt er det i kæmpeklangskålen for de mindre børn.

Ønsker du at give dit ufødte barn en god start på livet, så kom efter 12. uge og få 30-60 minutter med Klangmassage. Jeg har en U-pude du kan ligge med, så du kan ligge behageligt under hele klangmassagen.

Har du blot behov for at gøre noget godt for dig selv. Opleve en wellness behandling i ny og næ, er du selfølgelig også  hjertelig velkommen. Der er mange, der giver sig selv eller sine nærmest en Klangmassage wellness behandling een gang i måneden eller hveranden måned for at vedligeholde det gode flow og gøre noget godt for krop og sind.

Uanset hvad du kommer med kan jeg love dig at du er i gode hænder og at jeg gør alt for at hjælpe dig bedst muligt. Jeg lover ikke helbredelse, men jeg hjælper dig med at: “fjerne de sten du må have fået i skoen”.

Du er også meget velkommen på mine kurser i Klangmassage. Her kan du selv lære teknikker til at behandle dig selv og andre med klangeskåle. Jeg har følgende kurser: “Selvmassage med klangskåle”, “Klangmassage Snusekursus” og “Klang og Stilhed” læs mere herom tryk her.

Bedste Klanghilsner
Anne Viese

Klangmassage klinikken finder du på adressen Hjortøvænget 12, 5000 Odense C – du kan bestille dine tider herunder eller på en sms til 6066 1631

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.