Akupunktur og stress

I traditionel kinesisk medicin mener man, at tilstande som stress, angst, tankemylder, rastløshed, søvnproblemer, koncentrationsbesvær mm. kan være et udtryk for at vores Shen – et samlet begreb for sind, bevidsthed, vitalitet og sjæl – ikke er tilpas fysisk ankret. Dvs. at krop og sjæl er gledet for langt fra hinanden. Når balancen forskubbes og vores Shen savner substans og ankring kan det være vanskeligt at holde sammen på tankerne og at holde fokus.

Stress og de mange symptomer, der følger med kan behandles med akupunktur. Ubalancer opstår når energien er forskubbet eller stagneret og blokerer for det naturlige flow af energi igennem hele kroppen. Med nålene kan man genskabe dette flow og genoprette balancen.

Akupunkturbehandling er altid individuel, og jeg anvender forskellige punkter og teknikker i klinikken, men vil i forbindelse med klangbadet præsentere et af de mest anvendte, og mest effektive akupunkturpunkter både i traditionel kinesisk medicin og i NADA-behandling, nemlig Yintang.

Punktet er placeret imellem øjenbrynene i bunden af pandechakraet ”Ajna” eller ”det tredje øje”. Det bruges til at få os tilbage i balance, hvis vi fx har været udsat for stress, har tankemylder, er rastløse, søvnløse, har angst, savner ro i hovedet til at fokusere og til at samle tankerne og træffe beslutninger.

Det er desuden effektivt i behandling af misbrug og afhængighed og kan, foruden at øge selvindsigten, også lindre akutte abstinenser og indre uro.
Når Yintang balanceres skabes der ligevægt imellem indsigt og illusion, og man vil være i stand til at handle på sine idéer, få lettere ved at give slip på byrder, og træffe gode beslutninger pga. større selvindsigt. Forskubbes balancen så illusionerne fylder for meget i forhold til indsigten, vil vi fx opleve at blive enten handlingslammede, eller måske for impulsive fordi det er svært at fastholde de flygtige tanker, der konstant kører i ring.
Nålen i Yintang nulstiller energierne og genskaber balancen, så man igen har mulighed for at tænke klart, og træffe beslutninger baseret på indsigt og klarhed.
De fleste, der behandles med akupunktur i Yintang oplever en større ro, bedre søvn og finder styrke til at handle på deres idéer og visioner.

Endnu en positiv ting er, at det for de flestes vedkommende er smertefrit at blive stukket i Yintang. Nålen jeg anvender er i øvrigt tyndere og kortere end almindelige kropsakupunkturnåle.

Foruden den gode effekt til at balancere bevidstheden og sindet, er der en række positive fysiske bivirkninger forbundet med akupunkturpunktet imellem vores øjenbryn. Det er også gavnligt imod pandehovedpine, bihulebetændelse og tilstoppet næse.

Kort og godt: Akupunktur er en mild og styrkende behandlingsform, der langt fra kun anvendes til at lindre fysiske smerter. Stress, og de mange følgesymptomer af en hektisk hverdag, kan med fordel behandles og forebygges med akupunktur, hvor kroppens balance genoprettes. Et af de mest anvendte punkter til at bringe fokus og klarhed i sindet er Yintang som sidder imellem brynene. Det er et af de beroligende og styrkende punkter som jeg vil introducere i forbindelse med klangbad og klangmassage d. 5. september og d. 3. oktober hos Anne Viese.

Tak til Mereille Stærk (akupunktur studerende) for at tilbyde at komme og supplere klangene med sine kinesiske akupunkturnåle og tak til dig, der læser med. Kunne du tænke dig at opleve en stress-fri onsdag formiddag i nærværets tegn? Så kom og vær med til klangoplevelsen: “Klangmassage, klangbad og akupunktur.”

Onsdag d. 5. September ( her er alle 8pladser allerede bookkede, så vi har afsat en onsdag mere d. 3. Oktober kan du forkæle dig selv med klange, lydbølger og akupunktur.

Vi mødes i mine klangmeditationslokaler i hjertet af Odense, hvor jeg byder dig velkommen til at nyde 90 minutter i stilhedens tegn.

Her kommer du helt ned i gear, kan jeg roligt sige. Vi begynder med en kort præsentation af klangbad – soundbath, hvor du ligger ned på et medbragt underlag i en cirkel med hovedet ind mod midten.

Soundbath/Klangbad er ideelt for dig, der savner at kunne:
• slappe af
• afspænde krop og sind
• stilne tankerne og finde ro i kroppen
• sove bedre og dybere

Efter Klangbadet der varer ca 25 minutter er der en kort præsentation af Klangmassage – terapi/wellness med klangskåle, samt akupunktur.

Du får indblik i et par akupressur punkter, der virker ekstra beroligende. Og har du lyst kan du få et par aku-nåle i, mens du ligger og nyder en guidet Klangmeditation, der varer ca 27 minutter.

Vi slutter af med, at du oplever Klangmassage, hvor du intuitivt vælger en skål, en Klangskål eller en syngeskål , hvorefter du får vist, hvordan og hvad klangmassage er.

Det er en god idé at medbringe en drikkedunk, et tæppe eller to og komme i løst behageligt tøj.

Praktisk:

Vi mødes på adressen Kongensgade 51, (indgang fra Klostervej fra P-pladsen) Odense C. Onsdag d. 5/9 kl 10-11.30. Deltagerpris kr. 175,- betales til mobilepay 69378 – husk at skrive navn, dato og mobil nr. på din overførsel.

Book din plads(er) på sms til 60661631 eller skriv  en mail til mig, hvis du ønsker yderligere oplysninger: Annes@klang-oplevelser.dk

Tak til dig Mereille for at du kommer og tilbyder akupunktur til de interesserede onsdag d. 5. september kl. 10-11.30

Se facebook begivenheden her.

Læs gerne mere om klangbad -soundbath og detox på bloggen

Fredelige klanghilsner

Anne Viese

PS. Læs gerne hvem jeg er og hvad jeg interesserer mig for ud over klangene tryk her

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.