Bekymringer og tankemylder?

Bekymringer kan fylde dagen helt op med ingenting, fordi vi bruger vores energi til at bekymre os. Tanketråde af bekymring for fremtiden og fortiden. Og når disse tråde af tanker betræder græsset igen og igen, ja så er vejen lagt og mylderet af tanker er sat i svingninger. Herfra føles alt nytteløst og den ene bekymring overtager den anden.

Måske kender du det?

Jeg gør – også selvom jeg arbejder med klangskåle og de begreber, der har med klangoplevelser at gøre. Ja selv om jeg er ekspert til at råde og hjælpe folk af med deres bekymringer, så har jeg stadig udfordringer med tankemylderet – et væld af tænker, der pludseligt oversvømmer alt, hvad man til dagligt ellers glæder sig over.

Når tankemylderet er på banen med fuld styrke, kan man ikke glæde sig over een eneste god ting i livet. Tankerne sætter sig som “støj” på linien og overskygger, alt hvad man laver i dagligdagen. “Jamen så tænk på noget andet!” – kan omgivelserne hjælpe dig med at sige.
“Ja, bare jeg kunne”, siger du sikkert.

Men det er jo netop dét, man ikke kan, når mylderet af tanker, der tit omhandler bekymringer om fremtiden, er fremherskende. Nogengange bekymrer du dig om dig selv og din egen situation, andre gange bekymrer du dig om de andre, dine nærmeste.

Det kan tit være nemmere at bekymre sig om de andre, hvad der sker med dem, hvis de vælger at gøre sådan eller sådan. Når først tankerne får næring gennem bekymring for andre – og her er det oftest de nære relationer, man har – ja så kører tankerne i ring. Ringen myldrer med tanker – deraf ordet; tankemylder.

Jeg kommer med 7 bud på, hvad der kan hjælpe dig med at stilne dine tanker – længere nede i bloggen. Men først vil jeg dele en klients oplevelser omkring det at bekymre sig om sine nære:

Pia, 47 år:
“Jeg har egentligt et meget ok liv, men når tankerne kører rundt med mig, er det med irritation og bekymring. Jeg bekymrer mig over at se og opleve min nære ven, der farer land og rige rundt. Det gør han sikkert fordi han bliver rastløs, hvis der ikke hele tiden er nogen omkring ham. Derfor rejser han land og rige rundt efter bekræftelser og råd til sine tvivlsomme forhold.

Han får efter bedste evne masser af hjælp fra venlige sjæle, der gerne vil huse ham, hvis han har behov for dette. For nogen gange er han ikke i kridthuset hos ekskonen, eller  konen, som han endnu bor under samme tag med. Det kan også være, at det er mig eller veninden, den er gal med. Så har han brug for bekræftelser og “se-mig” tid.

Når han farer rundt til den ene eller anden, undgår han i mit hoved at mærke sig selv. Så mærker alle andre de ting og følelser, der er hans. Inklusiv jeg. Han prøver at distancere sig og slippe for at mærke, at hverken (eks)konen eller jeg ønsker hans selvskab, så længe han ikke har truffet sine valg.

Men han har da stunder, hvor han er alene og mærker sig selv i dén grad, siger han… Ja det har han de få minutter, han venter på at falde i søvn om aftenen efter sine udflugtsture og søgen efter svar. Hvis han da ikke lige ligger og græder snot op af en anden venindes skulder?

Jeg vil så gerne hjælpe ham med at flytte, så han kan leve et anstændigt liv uden, som han siger, når han kommer hjem til sin kone, der ulmer af vrede over, at han endnu ikke har truffet sine valg; vil han blive hos hende og gøre en ende på sit kærlighedsforhold, eller vil han rejse og gå efter kvinden? Og er den kvinde mig eller den anden han mødes med, de dage vi ikke ses?

Ja det kan jeg så bekymrer mig om…!

Men set fra hans synsvinkel; hvorfor tage stilling, når han kan få BEGGE dele? Så beklager han sig hos mig over, hvor svært, han har det og at han jo INTET har med sin kone at gøre – andet end at de skændes når de er sammen, hvilket de jo er størstedelen af tiden. Selvom han siger, at han sover i sin egen seng på sit eget værelse, ja så kan tankerne virkelig løbe af med mig. Og køre i ring. Og når de først kører i ring blir jeg næsten vanvittig. Jeg bliver utålmodig, frustreret, irriteret og ikke mindst BEKYMRET over, hvad der dog ikke sker, når jeg ikke er i nærheden… og når jeg giver mine tanker opmærksomhed ligger jeg vågen også i nattens mørke timer. Og fantaserer om, hvad han kan finde på eller, hvad der kan ske.

Men han er jo en ærlig mand, siger han. Men er han nu også det, når han har brug for at sige dette? – Ja nye fletværk skabes af bekymringer i mit sind, for hvad ligger i den ærlighed, han så ihærdigt prøver at værne om?

Skjuler han noget? Nye mønstre af fletværk i mit sind – nye bekymringer opstår – og sådan kan det blive ved. Jeg vil helst ikke betro mig til mine veninder om dette her for på een eller anden måde kender jeg deres svar på forhånd. Istedet fortsætter mine tanker hen på tanker, der omhandler ham. Mere ham og hans handlinger og mine vurderinger som går på, at det jo er trygt for ham at blive hjemme på den vante og sikre base. Ja bestemt. Trygt. Men tryghed er så meget sagt. Er han tryg, når han samtidigt har brug for at være ude hos andre folk, der kan bekræfte ham og levere energi? For når jeg nægter at være sammen med ham – ja så snupper han bare sin supersmarte bil og kører hen til veninden, han kan bytte behandlinger med. Og som inviterer ham på middag med Amarone vin og hele molletjavsen.

Dovenskab og magelighed bunder det vel dybest set i? At man ikke tør vælge, hvem man virkelig vil være sammen med? Hvorfor forlade en gren, der er fuld af blade og (indtørrede)frugter, når man kan blive og smæske sig i det der er lige for næsen af een. Og når man samtidigt har en veninde eller to man kan hygge sig med?

Skidt pyt med at man genere een eller to af sine nærmeste – måske tre og skidt pyt med, at man på denne måde stjæler både tid og bekymring hos en venlig sjæl eller to venlige sjæle.

Skidt pyt med det. For så længe man har sådan en gren – eller seng om man vil i det område, man egentlig gerne vil fraflytte men som man ikke fraflytter, fordi her har man det jo som blommen i et æg. Åh nej det har man jo ikke. For hver dag møder man de skuffede blikke og den vrede mund, der siger, at man ikke er velkommen. Hvad så- hvad skal man så gøre?

Jo man venter og ser om ikke vreden driver over eller forsvinder som dug for solen. For det gør den nok. Indtil næste gang. Og næste gang. Så kan man jo bare tage ud og beklage sig til sine veninder og fortælle, hvor surt livet er og hvor besværligt, man har det også går det jo nok. For så får man jo lidt opmærksomhed på kredit. Indtil næste gang.

Hvor skulle man tage hen og hvem ville gide at mødes med een, hvis man ikke kan beklage sig over sit liv og de fejltagelser man gør sig? Ja hvem?

Og hvem ville man få trøst af, når man kom hjem til sig selv – når man endeligt fik flyttet sig til en ubeboet gren og selv skulle sørge for at grenen bar frugt eller blade og der ikke var nogen andre end een selv, man kunne beklage sig til…? Hvem ville så gide at være sammen med een? Og hvad skulle der så blive af een, når man sad der helt alene?

Måske ville han ringe til mig? også kunne jeg komme at redde ham fra sin ensomhed…

Eller også er jeg (til den tid) blevet så træt af at bekymre mig om hans “frygtelige” liv – at jeg er skredet for længst!”

 

Ja det var ordene fra “Pia”, der helst vil holdes anonym for ikke at lade sine bekymringer gå ud over andre. Og for ikke selv at komme til at bekymre sig over, hvad andre tænker om hende også kan endnu flere tanker på den bekostning få næring til at vokse sig endnu større og blive til ikke blot bekymring eller negative tankemønstre men måske ligefrem katastrofe tanker…  og den vej, skal vi slet ikke ud af.

Måske vil du også dele en oplevelse eller tilstand af bekymring for et andet menneske eller måske bekymrer du dig om hvad der venter dig dig i dit eget liv? Kontakt mig gerne på Annes@klang-oplevelser.dk

En behandling med klangskåle dvs Klangmassage kan være med til at stilne tankerne, så du slipper dine bekymringer. Bestil blot tid på min mobil, send en SMS til 60661631 også finder jeg en tid til dig.

Når tanker kører i ring og ender som tankemylder, så anbefaler jeg dig  disse 7 råd:

1. Du kan handle og tale som om du stadig er i godt humør og føler glæde ved livet.
2. Du kan sætte en guidet klangmeditations lydfil på og lægge dig godt tilrette med et par hørebøffer.
3. Du kan sørge for at lave noget, hvor du umuligt kan tænke en eneste tanke.
4. Du kan fløjte eller synge en glad melodi.
5. Du kan deltage i et klangbad – soundbath.
6. Du kan bevidst forandre dine tanker ved at sige “slet- slet” til alle de negative bekymrede tanker og lave nye med mere positiv karakter.
7. Du kan ændre energien og dermed dit tankemønster ved at glæde dig over de små, men nære ting i dit liv og sætte en skål på din mave eller dit bryst og lade skålens svingninger højne din krops frekvenser.

Når du først får vendt tankestøjen til stilhed, får du en pause, et frikvarter og samtidigt kan du få mulighed for at vende de negative tanker og dermed negative energifrekvenser til noget, der gavner dig.

Med andre ord: du kan med Klangmassage vende spiralen🌀der kan være med til, at du bliver en magnet for dårlige hændelser. For det er det, vi kan komme til at tiltrække i forlængelse af alle vores bekymrninger. Når du vender dit energi flow, kommer du i balance.

Bekymringer har en særlig Hertz frekvens og svinger med lavere frekvenser end, når vi har glade og positive tanker om os selv og andre. Når vi lytter til klangmusikken – toner fra klangskåle og lydbølger fra syngeskåle under et klangbad, strømmer taknemmeligheds følelsen gennem krop og sind. Vi glædes og klangene får vores energi til at højne sig, således vi kommer i flow.

Klangenes højfrekvente lyde skaber balance mellem dine chakras og forbindelsen mellem hoved og krop, højre og venstre, krop og ånd styrkes og vitaliseres.

Jeg kan anbefale dig at læse mit nyhedsbrev, der giver dig tilbud om mine  klangoplevelser i det danske land.

Mine Klangkoncerter foregår primært i Jylland og København- området, ligesom mine klangmassagekurser og klanguddannelsen også gør. Klangmeditation i grupper på 4-8 deltagere foregår i Odense. Klangmassage behandlinger dvs individuelle sessions med -og uden klarsyn foregår i klinikken i Odense. (Hjortøvænget 12, 5000 Odense C)

Du er også velkommen til at holde øje med min kalender her 

Fredelige Klanghilsner

Anne Viese

PS jeg har en idé om, at tankemylder, støj på linjen, stress og bekymringer kan sætte sig som tinnitus eller opleves som tinnitus, en evig susen eller buldren for ørerne. Læs gerne bloggen, der omhandler Klangmassage og Tinnitus her

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.