Min vej til klangskålene

Det siger Annes klienter:

Stine Birk, 37 år, regnskabsmedarbejder:

Jeg kommer helt ned i gear

Jeg har en travl hverdag med tre mindre børn og en mand, der arbejder meget. Klangmeditation og klangmassage hjælper mig til at give slip mentalt på alt det, jeg føler, jeg skal holde styr på i det daglige. Jeg slapper helt af og er nærmest fornyet bagefter. Jeg har købt to klangskåle selv. Dem bruger jeg, når jeg er stresset eller har ondt i ryggen. Jeg har også brugt skålene til de mindste af børnene – de nyder at opleve roen. Min mand er ikke åben overfor det endnu, han mener det er fup og humbug, og det skal han have lov til.


Gun Eva Tønder, 59 år, omsorgsmedhjælper, tidligere brystkræftpatient:

Jeg har aldrig haft det så godt inden i mig selv som nu

I 2015 fik jeg konstateret brystkræft , og jeg var hele turen igennem med operation, stråling og kemobehandling. Bagefter skulle jeg bygge mig selv op igen. Jeg tog på højskole for at lære mindfulness, og så meldte jeg mig til et forløb med klangmeditation hos Anne Viese.

I tiden inden min sygdom og operation var alt stress og kaos. I dag har jeg det bedre end nogensinde, og det kan jeg i høj grad takke Anne for. Klangene hjalp mig med at håndtere min angst overfor kemoen. Det har også forbedret min koncentration her bagefter, hvor hele min krop er påvirket af sygdommen og behandlingsforløbet. Det giver mig så meget indre fred og ro.


Randi Andersen, 53 år, førtidspensionist efter trafikuheld. Tidligere socialpædagog:

Klangene retter op på ubalancer

For 9 år siden var jeg udsat for et voldsomt trafikuheld. En lastbil kørte frontalt ind i mig, og min bil rullede rundt. Jeg er aldrig blevet fri for smerter, og jeg har udviklet PTSD, der gør, at min krop konstant er i alarmberedskab.

Efter et langt behandlingsforløb sagde speciallægerne, at de ikke kunne gøre mere. Jeg måtte lære at leve med smerter og PTSD. Derfor gik jeg alternative veje. Når jeg får klangmassage af Anne, kan hun høre på skålene, hvor der er ubalancer, fordi det påvirker lydene. Jeg har fx en dårlig skulder, men jeg nævnte det ikke overfor Anne, fordi jeg havde vænnet mig  til den og smerterne. Men Anne kunne høre ubalancen! Jeg er ikke sikker på, at jeg havde været åben overfor klangenes potentiale, hvis ikke jeg var blevet syg. Men hvor er jeg glad for, at jeg har opdaget det nu.


Kim Mejer, 56 år, socialrådgiver pt. sygemeldt pga. blodpropper i hjertet:

Klangene gav mig sproget tilbage

For halvandet år siden blev jeg ramt af to blodpropper i hjernen. Jeg mistede sproget og førligheden og blev lam i højre side. Jeg overlevede, men foran mig stod en stor opgave med genoptræning.

Jeg har fået god hjælp af den konventionelle behandling i min genoptræning, men uden klangene ville jeg ikke kunne sidde her og snakke i dag. Jeg ville heller ikke kunne gå. Jeg har blandt andet fået klangmassage i varmtvandsbassin af Anne Viese. Her virker klangene endnu stærkere, fordi vandet leder vibrationerne. Klangene hjælper på min søvn, på smerter og på det kaos, jeg har i mit hoved pga. hjerneskaden.


Journalisten, der interviewede disse 4 klienter, stillede også mig en række spørgsmål og kogte det hele sammen til nedenstående skriv.

(Læs gerne flere klient udtalelser heri dette blog opslag om Klangmassage i haven.)

Anne Viese, 40 år, selvstændig virksomhedsejer, tidligere sygemeldt med stress:

Min vej til klangene

For godt fire år siden var mit liv præget af søvnløse nætter og dage fyldt med indre kritik. Stres og indre uro svækkede mig. Min krop og mit sind var på vagt altid, troede vel nærmest, at der lurerede farer overalt, selv om natten. Jeg var klar til kamp. Krybdyrshjernens overlevelsesmekanisme tager over, når stressen har overmandet en. Min krop var udbrændt og totalt udmattet, men jeg kunne ikke stoppe op, slappe af eller tage den med ro. De røde alarmklokker blinkede konstant, men jeg kunne ikke finde stop-knappen.

En dag sidst i januar 2014 faldt jeg, så lang jeg var. Midt i badet. Bevidstløs. Jeg vågnede fortumlet op med grovkornet sand mellem tænderne. Jeg troede, jeg lå på en strand… jeg kunne høre vand i det fjerne (bruseren), og jeg ville spytte gruset ud, jeg havde mellem tænderne. Det viste sig snart, at det ikke var sand, men stumper og stykker af mine tænder, blandet med blod, som jeg spyttede ud i vasken.

Anne Viese - Klangmester

Anne Viese

Ved faldet slog jeg hagen i fliserne og tænderne smækkede sammen med sådan en kraft, at de flækkede på kryds og tværs. Der var flest ødelagte tænder i venstre side, men på Odense Universitetshospital viste scanningen, at højre side af kæben var hårdest medtaget. To brud på knoglen i højre side og eet brud i venstre. Mine fortænder var intakte, heldigvis. Men 12 kindtænder måtte lappes sammen et halvt år efter ulykken. Indtil da gik jeg med smerter 24/7. Min krop kunne ikke klare den kraftige smertestillende medicin, jeg fik ordineret. Da 14 dage var gået i et sandt mareridt – i et smertehelvede, meldte der sig en tanke hos mig: køb nu den skål…

Jeg havde året forinden kigget efter en skål, en syngeskål, som jeg kunne spille på, men havde ikke fundet den rette. Eller også syntes jeg bare ikke, jeg kunne ofre 8-900 kr på en god skål. Men nu skulle det være. Min veninde og jeg tog på helsemesse i Odense og fandt en stand, der solgte skåle. Jeg ville have den helt rette skål, så stod nok og spillede på skåle i en lille times tid, inden jeg fandt den, jeg følte var den rette – den der skabte resonans med min krop og ikke mindst min kæbe.

Hjemme igen spillede jeg på skålen og oplevede, at de ulidelige smerter, nervesmerter fra mine tænder, mine blottede tandhalse og den frygtelige isnende smerte fortog sig i takt med skålen klang. Kunne det virkelig passe, at skålen her kunne fjerne mine altoverskyggende smerter? Jeg afprøvede det igen og igen og ja det passede – smerterne forsvandt helt eller delvist.

Her spilles på syngeskåle

Her spilles på syngeskåle i Domkirken Odense

Jeg fik kun få timers sammenhængende søvn om natten – men når jeg brugte klangskålen, blev jeg mere rolig, knapt så jaget følelsesmæssigt og mentalt. Bekymringerne fortog sig, og jeg kunne overskue og magte mere, end jeg ellers var i stand til,

Tandlægerne fortalte, at jeg kunne forvente, at min kæbe ville vokse sammen, der hvor de havde indopereret en 5-6 cm lang skinne med skruer inde på knoglen, fra fortænderne til de bagerste kindtænder. De to svære brud kunne og ville de ikke operere i, og fordi de havde rykket min kæbe 0,5 centimeter frem, kunne den aldrig vokse sammen. Men et røntgen foto 14 uger efter operationen viste noget andet!

Lægerne var overraskede, og det var jeg også. Jeg vidste, at syngeskålens afslappende lyde og frekvenser havde været med til at hele mine knogler. Jeg begyndte at læse mere om klange og fandt frem til Klangmassage. Massage med lyd og vibration fra klangskåle. En tysker, Peter Hess har udviklet et koncept, hvor man med skålenes klang kan afhjælpe diverse skavanker. Det viste sig også at man allerede bruger klangskåle på hospicer og sygehuse i Tyskland. Man har bl.a. fundet ud af, at disse frekvenser er gode til knogleheling og styrkelse af krop, muskler, bindevæv mm.

Det ville jeg lære mere om! Så jeg tog klangmassage uddannelsen efter Peter Hess metoden. Hurtigt fik jeg købt flere skåle, og jeg behandlede mig selv effektivt med disse året efter. Sikken frihed at opleve at klangene kunne skabe tankestilhed. Med et liv, hvor tankerne og selvkritikken larmer og overdøver nærmest alt, så var det en befrielse at rense sindet på denne måde, skabe indre ro og nærvær.

Jeg havde tidligere været bange for at være nær mig selv, så jeg sørgede for at fylde alle huller og pauser ud med selskab og sociale arrangementer, men da skålenes klang kom i svingninger, oplevede jeg, at jeg turde være nær mig selv. Nærværende. Jeg oplevede endda en glæde så stor, der voksede frem i mit hjerte. Lyksalighed og glæde. Følelser jeg hidtil havde gemt langt væk.

Intro kurser i klangmassageRoen og nærværet gjorde mig i stand til at lytte og mærke efter, hvad jeg egentligt havde behov for. Tidligere havde jeg kun mærket andres forventninger og krav, nu fik jeg stillet skarpt på mit eget nærvær. Jeg begyndte at meditere 2 gange dagligt. Med skålene rensede jeg mit sind, oplevede tankestilhed. Og når sindet bliver stille, kan man holde fri, fuldstændig fri. Den frihed havde jeg ikke oplevet i mange år, måske aldrig.


I dag lever jeg af mine skåle. Jeg giver klangmassage behandlinger, arrangerer klangkoncerter og klangmeditationer. Det er en stor glæde for mig at dele mine erfaringer med skålene og magien ved deres frekvenser. Folk kommer til mig, når de trænger til ro i hverdagen, når der er for meget stress og kaos i deres liv. Andre kommer blot for velvære og det at gøre noget godt for sig selv, hvadenten det drejer sig om individuel wellness klangmassage eller klangmeditation eller et kursus med klangskåle. Generelt kommer de fleste og får individuel klangmassage, når livet har slået en større kolbøtte, og de har brug for at finde hjem til sig selv. Mærke sig selv, blive tankerne kvit og stilne den mentale støj. Akkurat som det skete for mig tilbage i 2013.

klangkoncert-i-odense-domkirke-anne-viese

Klangkoncert i Domkirken

Se kommende og tidligere klangoplevelser i kalenderen her

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.