Hvordan kommer jeg igang…?

Hvordan kommer jeg egentlig igang med klangen? Altså, hvordan får jeg fortalt omverdenen om klangskålenes virkning? 

Idag fik jeg et opkald fra en mand, der havde været på sit første  klangmassagekursus og nu havde læst en af mine klangoplæg her på hjemmesiden, hvor jeg fortalte om mine klangoplevelser, hvor jeg gæstede en institution med handicappede børn og unge.

Manden var ivrig og ville gerne vide, hvad der havde bragt mig så langt, at jeg nu tilbyder klangmassage i institutioner og andre gode steder.

Anne Viese Meditativ klangkoncert

Klang i Domkirken Odense

Jeg kunne fortælle ham min baggrund og fortalte at, det nu var 3 år siden, jeg tog mit første klangmassage kursus. Herefter gik jeg i gang med at øve mig på alle i mit netværk der gerne ville se og mærke, hvad jeg havde brugt min fritid på at lære og som jeg talte så meget om, virkede for mig, at jeg tog hele klangmassageuddannelsen på knapt et halvt år, hvor jeg hurtigt kunne konstatere at jeg, trods det temmelige ukendte begreb, fik det formidlet via mund til mund – uden en egentlig hjemmeside om klang.

Det er sjældent, at jeg som sådan er den opsøgende, der griber knoglen og ringer til institutioner eller kontakt personer for at få en klangoplevelse på benene. Det er som oftest mennesker i mit netværk, der har oplevet mine klangmassager eller har været deltager på mine hold med klangmeditation, der har spurgt mig om jeg kunne have interesse i at byde ind med en klangoplevelse i deres institution. Som person er jeg ikke specielt udfarende eller sælgende. Det lader jeg de personer jeg har mødt, om.

En af mine trofaste klangtilhængere fik en god idé til en aktivitet på den skole, hun var ansat som pædagog på. Kort efter havde vi aftalt en dato, og efter det første besøg, blev to yderligere klangaftaler fastlagt.

Jeg besøgte institutionen, hvor pædagoger og børn fik indblik i mine klang-oplevelser. 3 timers samvær med 3 klasser med 7 svært handicappede børn og unge i hver klasse.

Jeg medbragte en større samling af mine klangskåle, syngeskåle og feng gongs. Og viste pædagogerne nogle enkle teknikker til klangmassage, så både børn og voksne på den led fik indsigt i klangenes vibrationer og frekvenser. Jeg havde god gavn af kæmpeklangskålen, som jeg havde medbragt mig, samt nogle mindre klangskåle med håndtag. Desuden havde jeg taget de vidunderlige franske vindklokker med mig og en feng gong. Når jeg har med denne særligt sensitive og handicappede målgruppe kan en fuld klangmassage behandling være for meget at “tage ind” for den enkelte med særlige behov. Derfor introducerede jeg teknikker, hvor klangen kom i centrum og hvor den unge ikke havde direkte i kontakt med skålens vibrationer og klange, men hvor det var pædagogen, der havde nærkontakt med skålene. Den voksne blev derved klang-kontakten, bindeleddet mellem klangskål og den handicappede. Forestil dig denne scene: du sidder på en stol med fødderne plantet nede i en kæmpe klangskål, ovenpå dig sidder din handicappede elev i en bæresele, der holder barnet oprejst i siddende stilling. Nu slår jeg på kæmpeklangskålen, der bringes i svingninger, lyde og vibrationer bevæger sig gennem din krop og videre til elevens krop. Eleven/barnet oplever klangenes beroligende frekvenser ikke så direkte som du mærker dem, men mere mildt, men effektivt. På det niveau den svært sensitive magter at modtage disse klange på. Som behandler ser jeg skiftet i din energi og i din elevs øjne, der får et helt anderledes roligt, afslappet blik. Et blik, der viser mig, at vi er på rette vej.

Klangmassage kursus for 6 voksne deltagere. Tilbydes i Odense, København, Silkeborg og Ålborg. Skriv til Annes@klang-oplevelser.dk

Klangmassage kursus for 6-12 voksne deltagere. Tilbydes i Odense, København, Silkeborg og Ålborg. Skriv til Annes@klang-oplevelser.dk

Hvordan kommer jeg igang med klangmassagen – “du skriver på din hjemmeside om erfaringer med handicappede. her har jeg et ønske om også at arbejde med klang, men mangler en opstartstilgang. Kunne du være behjælpelig  med nogle fif, til hvordan jeg skal lave intro til institutionerne?” Dette spurgte manden, der kontaktede mig idag, mig.

Ja, hvordan kommer du egentlig igang? Jeg fortalte ham om min process og om, hvordan jeg fik etableret kontakten med institutionen. Jeg fortalte ham, hvad jeg ser som den bedste indgangsvinkel, for ham.

Annes@klang-oplevelser.dk

Annes@klang-oplevelser.dk

Vigtigst af alt er, at du selv kan fortælle, hvad klangmassagen giver dig. Jeg spurgte ham, hvordan han oplevede klangmassagekurset, han netop havde deltaget på i efteråret og hvordan han oplevede klangskålene. Han fortalte ivrigt om skålenes klange og om, hvordan han følte sig stabiliseret med klangskålenes vibrationer og lyde. Han glædede sig allerede over, at det ikke varede længe inden, han kunne deltage på det næste kursus til februar.

Egentlig var grunden til, at han tilmeldte sig kurset, at han fik anbefalet at købe klangskåle til at spille på, så en sensitiv dreng, han kendte kunne blive styrket den vej igennem. Da han havde købt skålene, blev han klar over, at han gerne ville have dybere indblik i klangenes univers og lære at bruge dem til klangmassage. Så han medbragte disse skåle på det førstkommende kursus i klangmassage og fik den vej indblik, i hvordan han kunne bruge klangskålene specifikt og målrettet på behandling.

Næste klangmassage kursus er d. 7. februar kl 19-22. Et lille hold med maks 6 deltagere.

Næste klangmassage kursus er d. 7. februar kl 19-22. Et lille hold med maks 6 deltagere.

Se med, når deltagere undersøger klangskålene på mit Klangmassage Snusekursus.

Skulle du selv ligge inde med spørgsmål på klangmassage og på hvordan du selv kommer igang, så kan jeg tilbyde dig 15 minutters gratis telefonisk rådgivning og give dig fif og ideer til hvordan du kan komme videre med klangmassagen individuelt og i forbindelse med intro i institutioner eller andre steder.

Bedste klanghilsner

Anne Viese

www.klang-oplevelser.dk – Annes@klang-oplevelser.dk

 

 

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.