Om

Klangene og jeg

 

Hvad var årsagen til at jeg kom i kontakt med min første syngeskål? Allerførst vil jeg give dig en kort præsentation af mig og mit liv pt. Herefter får du den lange version, der begynder i år 2012...

Jeg hedder Anne Viese, bor i Odense, hvor jeg  pt tilbyder Klangmassage Snusekurser af 4 timers varighed - særligt tilpasset den stressede målgruppe. og en dags kurser på 7-8 timer for dem, der godt kan klare at være igang en hel dag.

Klangoplevelser synes jeg er et meget dækkende ord for de ydelser, jeg serverer for netværket: Klangmassage workshops, individuelle behandlinger, klangmeditations forløb, klangbad på jorden og i varmt vand, klangkoncerter og klangaktøruddannelsen.

Jeg bruger meget tid på at give min krop og mit sind tilpas mængde ro og opmærksomt nærvær i form af en dagligdag, der indeholder selvmassage med klangskåle, klangmeditation, varme (klang)karbade, rolige stunder og kun få dage i løbet af ugen med socialt samvær.

Egentlig ser jeg frem til et liv med endnu mere ro, indre ro såvel som ydre ro. Med et ødelagt nervesystem og kronisk stress må jeg tage mine forholdsregler og sørge for at få tilpas ro og hvile efter hver af mine klangoplevelser.

Klangmeditation er vejen frem til naturlig heling i krop og sind. Glæd dig selv og andre med klangworkshops og kurser i klangmeditation og klangmassage.

Klangmeditation er vejen frem til naturlig heling i krop og sind.

Det er tilmed vigtigt for mig at gå nogle gode lange ture i skoven, gerne på steder, hvor jeg ikke møder mennesker, så jeg kan fordybe mig og meditere samtidigt.

Tidligere i mit liv var det at være alene, frygteligt. Jeg blev rastløs og var simpelthen ikke i stand til at opleve mit stille nærvær, roen. Min musiksmag var aldeles ikke i de beroligende musik genrer, som foreksempel klangmeditationer - dem gjorde jeg faktisk nar af...

I skrivende stund har jeg lige indspillet klangmeditationer, der fylder to CD´ers længde eller en USB stik, dem skal jeg have flere eksemplarer af, så du, som læser med her, kan lytte med og måske få nemmere ved at integrere roen i din hverdag. Klangmeditationerne er særligt henvendt til dem der oplever stress, ikke kan sove, oplever tankemylder og uro.

 

Nu til den lange version...

- det er okay hvis du springer den over

Annes naturlige klangmeditationerI Begyndelsen af år 2012, måske før, oplever jeg voldsom stress, der gør, at jeg må sygemeldes.

Det ærgrer mig, at jeg må "gå ned med flaget" trods mine mange gode kunst undervisningshold på bla aftenskoler, ungdomsskoler og væresteder.

Jeg har i alt for lang tid overhørt signalerne vedrørerende stress symptomerne og det, at jeg dengang dagligt led af spændingshovedpine og til dels synsforstyrrelser, gav mig ikke nok grund til at stoppe op og registrere, at jeg vistnok havde lidt for travlt!

Min skilmisse var ikke gået ubemærket hen. Året 2012 blev jeg på papirerne skilt, men året forinden flyttede jeg bort med min søn.

Af forskellige årsager, mente lægen, at det var bedst, at jeg for en periode måtte "gå under jorden"  i perioden efter min flytning - det i sig selv ret stressfyldt.

Anne Viese

Min nære ven fungerede nærmest som min bodyguard og hjalp mig i de svære situationer, med min eksmand.

Den konstante uro indeni min krop arbejdede på højtryk. Ro var ikke-eksisterende.

Jeg kunne ikke begribe, hvordan det konstant lykkedes eksmanden "at kravle ind under huden på mig og derfra kunne styre mig, som en dukke i sit dukketeater"...

Jeg oplevede, at han til hver en tid kunne manipulere rundt med mig og gøre mig endnu mere bange og nervøs, end jeg var.

Når man er bange og nervøs, er der ikke langt til at føle sig usikker og uden værdi, uden selvværd.

Pyh ha - det er svært at erkende, at jeg reelt kom så langt væk fra mig selv og min egen dømmekraft.

Hvor fører livet mig hen?

Jeg kendte egentlig ikke mig selv, mine grænser, mit værd, min styrke eller min ro. Det var de dele, jeg havde gemt for langt væk. I et liv med evig angst hængende over hovedet, gjorde, at jeg nok kunne passe mit job, mine fritids interesser, det sociale liv og de forventninger, som familie og venner havde til mig, eller det troede jeg ihvertfald, at jeg kunne...

 

Jeg glemte mange aftaler og jeg glemte, ord og sætninger, som lægen og psykologen fortalte mig, at jeg skulle huske i forbindelse med min sag hos kommunen og i statsforvaltningen og overfor politiet, advokater og socialrådgivere. Alt dette blev simpelthen for meget for min hjerne at huske. Den stod af. Så jeg glemte også tidsfrister og deadlines. Jeg glemte mine aftaler med mine veninder og jeg glemte ansigter og navne på kursister.

Samtidigt med hukommelsessvigtet, blev jeg oftere syg, fik betændelses tilstande, bihulebetændelse, lungebetændelse, astma, kløe, tarmlidelser, migræne med aura, nakkespændinger og spændte muskler generelt. Jeg følte rent ud sagt, at jeg konstant oplevede "kold luft", der fik mine øjne til at løbe i vand, gjorde ondt i ørerne, ondt i halsen og forkølelse, der ingen ende havde.

Underligt nok udviklede jeg en kolossal appetit, jeg følte, at jeg havde et stort tomt rum i maven, der måtte fyldes ud. Jeg tog på, vægten gik op og op. Steg konstant og snart kunne jeg hverken passe kjoler og bukser! Og det på trods deraf, så jeg ingen grund til at sygemelde mig.

Jeg prøvede at overtale lægen til ikke at sygemelde mig for en længere periode, jeg var for stolt til at se mig selv "syg". Jeg havde da ikke brug for en sygemelding. Så jeg tog alt det ferie jeg overhovedet kunne tage, for at se om symptomerne ikke fortog sig. Det gjorde de ikke efter en periode på fem uger! Det forværredes vel at mærke... og jeg måtte i tiden herefter indstille mig på at sygemelde mig, bukke under.

Det, at jeg kunne klare mig selv - både økonomisk og socialt, var altafgørende for mig. Jeg ville klare alt selv, men jeg måtte til sidst sande, at en sygemelding var DEN ENESTE MULIGE løsning.

Da jeg havde været sygemeldt for en periode og jeg atter var klar til et job, et halvt år derefter, falder jeg, besvimer, kort sagt.

Jeg stress kollapser! Kroppen kan ikke klare mere.

Under sygemeldingen, formåede jeg ikke at kunne slappe af, jeg indvolverede mig blot i mange flere ting, end jeg reelt havde kræfter til. Når man sygemeldes skal kroppen og sindet have RO. Det havde jeg ikke indre ro nok til at erkende og oparbejdede blot endnu mere stress.

Stilhed

Det resulterede i at jeg en dag stod i badet. Det sortnede for øjnene og jeg mærkede hvordan mine lemmer blev bløde som smør og sank under mig. Mere husker jeg ikke. En uvis tid efter opdagede jeg at jeg lå på badeværelsesgulvet. Jeg havde ufatteligt ondt i kæben. Og jeg kan knapt nok tale, da jeg ringede til skadestuen, der mente, at jeg skulle køre ud til dem, så de lige kunne kigge på mig.

Her konstaterede de, at kæben var brækket. Ikke bare brækket ét sted, men hele 3 voldsomme kæbebrud, derudover var et par kindtænder løse og rigtig mange af dem var smadret til ukendelighed. 12 kindtænder var flækket på langs og på tværs og min mund var fuld af blod.

Efter operationen, kunne jeg ikke tale, da min mund var bundet sammen med elastikker, ståltråd og skruer. Desuden forhindrede det 7 cm lange ar inde i munden mig at føle min underløbe, hage og de nederste tænders eksistens. Nervebanerne var blevet ødelagt dels under operationen og stresskolaps-faldet.

Kæbebruddet

Alle mine grupper og forehavender måtte lukkes ned eller gives videre til de rette mennesker og jeg måtte set i øjnene, at jeg måtte forholde mig i ro. Men i ro kunne jeg i være. Mine tanker og den opbyggende angst, jeg havde erhvervet mig efter narkose- opvågningen, buldrede løs. Med panikangst og dødsangst til følge, var det mig komplet umuligt at falde i søvn. Jeg hidkaldte netværket, der tilbød at være hos mig, når jeg sov, hvis jeg overhovedet formåede at kunne falde i søvn. Jeg troede jeg skulle besvime, hvis jeg var så heldig at kunne falde i søvn. Og hvad kunne der ske hvis jeg besvimede, når jeg lå på ryggen? Kunne nogen redde mig? Det er vel egentligt det man kalder for katastrofe tanker - dem led jeg under de efterfølgende 14 dage eller nætter vel at mærke.

En dag får jeg en tanke, lysende og klar: En klangskål skal købes. Min intuition fortæller mig: "Køb nu den syngeskål!" - jeg har i året op til stresskolapset haft tanken om at jeg skulle erhverve mig en syngeskål, men havde været for nærig til at købe mig een. Nu meldte tanken sig lynende klart.

Jeg tog på helsemesse og købte en af Yunik, en skål, der lige passede til min kæbes frekvenser. Jeg lyttede mig frem og sansede om skålen passede til min kæbe - jeg brugte vel tæt på en time før jeg besluttede, hvilken skål jeg skulle have med mig hjem den dag.

Det var en ære at få lov til at byde ind med denne klangoplevelse for Domkirkens Nattte event deltagere. Det er næsten to år siden jeg 1. gang bidrog med en meditativ klang-oplevelse, hvor jeg medbragte klangskåle og syngeskåle, zen skåle og klokker, sansula og klanghat. Jeg glæder mig til næste gang i Domkirken Odense fredag d 12. august kl. 20-21.30 - hvor du hermed er inviteret.

Meditativ klangkoncert i Domkirken...For flere år tilbage, blev jeg tiltrukket af klangskåle og de svingninger, lyde og frekvenser, der "stemte" eller "sang til mig". Senere i året 2013 fandt jeg en skål, jeg fornemmede skabte resonans med mig og jeg oplevede skålens magiske klange, der på flere måder kunne skabe samklang med min kropsrytme, mine hjernebølger, knogler, muskler og sågar celler. Men pga af min nærighed over at skulle give 8-900 kr for en lille klangskål, tog det mig lidt lang tid at få købt en skål - og fik den først købt, da jeg stod i orkanens øje. Mit livs største krise!

Det første år spillede jeg dagligt på min skål - og da orkanens øje var drevet over påbegyndte jeg klangmassage uddannelsen og det var starten på et mindre stressfyldt liv.

De daglige selvbehandlinger med klang-skålene, samt de 1-2 meditationer hver dag bevirkede, at jeg blev bedre i stand til lytte og fornemme og blot være til stede i nuet - bevidst tilstede.

Mine rigtig gode oplevelser med klangskåle, har ført mig herhen, hvor jeg er idag. Jeg har først på egen krop erfaret de virkelig gode virkniger klangskåle, har. Klangmassage og klang lyde har for mig, givet mig intens indblik i bla følgende: mindre stress, bedre søvn, hurtigere knogle heling, afspænding i muskler, ro i sindet, større nærvær og glæde.

At nå hertil, hvor jeg er fuldtids iværksætter, der brænder for mit fag, er for mig vidunderligt.

Min søn er i skolealderen og er en stille dreng, der tænker meget over tingene. Sommetider  overrasker han mig med at finde på nye måder, hvorpå jeg eksempelvis kan slå på vores kæmpegong i stuen, eller hvordan man kan spille på klangskåle og syngeskålene. I en meget tidlig alder, efter min mening, sagde han til mig, at han ikke ville have at jeg tog billeder med ham, ihvertfald ikke hvis hans øjne var åbnede. Han følte at sjælen - eller "noget" indeni ham forsvandt. Jeg har senere læst, at sådan har Buddhister det, de ønsker ikke at stille sig for skue for hele verdenen, fordi sjælens formål udviskes, når for mange blikke berøres...Mit mål er at kunne vise dig, hvor meget indre ro og nærvær, samt følelsen af vitalitet og glæde, klangskålene kan medvirke til. ved hjælp af sine klange og de vibrationer, klangskålene er med til at skabe.

Kunsten at skabe indre fred ligesåvel som ydre fred, er nøgleordene - for mig.

 

 

Beroligende klanglyde - lyt til lydfilen og mærk roen der breder sig som ringe i vandet.

Annes meditative klangkoncert - fuld kirke

 

 

mit cv

Kurser og uddannelser

 • Stemmens Klang/ Livstonen ved Marie Bergmann, 2015
 • Klassisk Nordlysmassage v/ Anne Neess, 2015
 • Mindfulness og meditation v/ Philip Neess, 2015
 • MasterClass i klangmassage v/ Anne Neess, 2015
 • Klangmassage uddannelse hos Nordlys.dk v/Anne Neess, 2014
 • Anatomi og fysiologi, 200 timer hos ZoneCollege 2010-11
 • Seminariet for Kunst & Håndværk, 2001-04
 • Ung til ung vejleder hos Ventilen.dk 2000-05
 • Livredder uddannelsen 1998

Job og erfaring:

 • Klangkoncerter i Domkirken Odense 2014-nu
 • Meditations underviser hos Yogahuset i Nyborg 2014-nu
 • Voksenunderviser hos AOF-Odense.dk 2005-nu
 • Underviser hos Stoppestedet, SIND i det kreative Kunstværksted, 2010-11
 • Underviser hos Korsløkke Ungdomsskole i maleri og pers. udvikling  2005-12
 • Underviser hos Otterup Ungdomsskole: Art Galleri og Hyggehjørnet 2004-07
 • Frivilligt arbejde hos Ventilen.dk i Odense 2001 - 2006
 • Svømmetræner hos OSK og FREM 2001-2004
 • Tjener-afløser hos Radisson AS 2000-2005
 • Pædagogmedhjælper/vikar på Kroggård Skolen, Vestre Skole, Tarup Skole i SFO'en 1997-2000

Tjek gerne bloggen og læs eller se filmen, der omhandler Kunst og klang, hvor jeg fortæller om mine malerier og om de klangmeditationer og fantasirejser jeg udviklede ud fra mine malerier se filmen på bloggen - tryk her

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.