MontSégur – et kraftfuldt og magisk sted

Et kraftfuldt sted, der er værd at vende tilbage til igen og igen. MontSegur gav os hele 3 forskellige oplevelser.

1. Dag pakkede vi en lille taske med tøj og vand og vandrede fra vores campingplads, der lå 10 km fra toppen af borgen på MontSégur, vi gik op mod borgen og anede ikke hvor langt der var eller hvor lang tid det tog os. Vi vandrede og sansede turen op og udsynet ud over bjergområdet. Vi talte om, at havde bjerget ligget i Danmark, havde man helt sikkert sat hegn op på de strækninger, hvor det gik stejlest ned i det tilfælde af at hvis man gled på trappetrinene, kunne man måske være uheldig at falde ud over klippen. Det skulle vi helst ikke tænke på… og tog os tid til at vandre op af bjerget.

En info tavle..

Vi lod os overhale af vandrere med det rette vandringsudstyr og med en måske bedre kondi end os? En hel stime af mennesker gik foran os og da vi kom til borgen, valgte jeg at gå rundt om borgen istedet for op af trapperne og ind gennem hovedindgangen til borgen. Vi vandede med uret rundt og opdagede en del af borgen som man ikke ser, når først man er kommet ind i borgen fra hovedindgangen. Da vi gik ind i den vestlige ende af borgen fik jeg et deja-vu fra en tid, hvor jeg huskede at lige netop dette sted fungerede som borgen gildesal og som borgens udkigspunkt – det vel nok sikreste punkt på borgen pga rundingen på murværket ud med de stejle skrænter. En hel film udspillede sig på min indre skærm og jeg så hvordan man forsvarede borgen når der kom “uindbudte gæster”. Herfra gik vi videre rundt om borgen og ind fra borgens nordlige side.  Inde i borgen stod en fransk tourguide og fortalte de franske turister om stedet, hvor de fire verdenshjørner mødtes.

Hjemturen gik nedad igen med ømme fødder og ben (vi havde ikke det bedste vandringsudstyr på) vi gjorde et lille stop i landsbyen for foden af bjerget og mæskede os med is og kaffe, hvorpå vi fandt vejen tilbage – ned af de små bjergstier, der blev til veje med dybe hårnålesving. Turen ned gik mere end dobbelt så hurtigt end turen op, vi nærmest løb de 10 km ned af bjerget (med en horde af mega store blindfluer i hælende på os…)

2. Dag kørte vi i bilen op til den P-plads, der ligger nærmest borgen og gik det sidste korte stykke med vores vandringsstøvler, hvilket jo var nemt! Her havde vi tasken fuld af klangskåle og nød timerne i borgen på alle mulige tænkelige måder. Claus kravlede op på borgmuren og så den mest fantastiske solnedgang, mens jeg mediterede nede i borgen.

3. Dagen kørte vi igen dertil i bil og vi var nok de eneste mennesker på borgen, da vi ankom ret sent. Planen var, når vi nåede borgen på toppen af bjerget – at kravle op på borgmuren og se både solnedgangen og måne-opstigningen. Mens vi så dette på borgens højste punkt frigjorde vi vores psykiske “rygsække” og smed det ud, der ikke længere tjente os. Da solen sidste stråler var helt borte, så vi fuldmånen rejse sig på himmelen mod den østlige horisont. Chikadernes sang stilnede af og så sad vi en stund i stilheden og så mørket lægge sig over landskabet. Lyset i byerne blev tændt og frem tonede mange byer frem så langt øjet strakte sig.

Et magisk øjeblik på Katharernes borg

Se energikuglen i skålen – et magisk øjeblik på MontSegur i Sydfrankrig.

Vi ville opleve den magiske stemning på slottets højeste punkt i fuldstændig stilhed og helt uden elektronik og Wifi. Derfor tog vi ingen billeder og havde hverken mobil telefoner eller kamera på os.

Oplevelsen og nærværet med hinanden og med stedet og med energien blev til gengæld så meget dybere og mere intens, at det føles som en gave, så stor. Oplevelsen printede sig ind på vores nethinder. Der findes ingen ord for at kunne beskrive alt det, vi oplevede.

Jeg kan blot videreformidle og anbefale dig at give dig selv og dine nærmeste en lignende oplevelse. Sætte tid af til at det tilfældige får mulighed for at manifestere sig lige præcis på det rette sted og tidspunkt. Vi kan ikke forcere noget til at ske og vi kan ikke kontrollere hverken tid, sted eller sindet til at udvikle sig med den hastighed , vi end måtte ønske. Når vi slipper kontrollen og ikke mindst tiden, sker det, der er meningen, som skal ske og vi møder de mennesker, der er meningen vi skal møde. Og bedst af alt; vi møder os selv.

Forestil dig at gå ned her i fuldstændig mørke…

Det er somom sanserne forstærkes og der åbnes en port for helt nye uudforskede områder i sindet såvel som i kroppen.

Da mørket lagde sig over os, kravlede vi forsigtigt ned af borgmuren igen, takkede stedet og fandt steder -energi punkter på borgen, som vi “optog” og sansede gennem vores hænder og vores fødder. Fra rod-chakraet til krone-chakraet, fra venstre håndflade til højre håndflade, fra det ydre til det indre og fra forsiden til bagsiden og omvendt.

Vi blev ligesom ladet op påny inden vi drog videre på vores fælles rejse. Claus fik skabt tryghed i sit indre. Med ordene tryghed, tillid, tro og mod vandrede vi nu nedad bjergets top. Claus blev draget af måneskærets lys, der viste os vej ned af bjerget. Han stod stille længe i månelyset. Så længe, at jeg fik lyst til at finde skygge under træer og buske, for jeg vidste, at vi i små doser skulle lade os bade i månelysets skær..

Claus med et dansende energi lys væsen rundt om sig…

Hvis vi ikke er i balance kan månens skær og månens lys hive for meget i vores chakraer og skabe uorden i disse. Man kan få lyst til at spørge:

 • “Men hvorfor laver Nepaleserne fuldmåne syngeskåle under fuldmånens skær?”
 • Og hvad er det, der er så kraftfuldt ved disse syngeskåle?
 • Og hvad står fuldmånen for?

Kort og godt symboliserer fuldmånen:

 • Feminin energi
 • det mystiske
 • det magiske
 • det mørke
 • det intuitive
 • det usynlige

Interesserer du dig for tarotkort? og trækker du månen ved en “tilfældighed” kan du tyde kortet sådan her:

 • Psykiske evner, der udvikles spontant og intuitivt
 • En tid med fokus på usikkerhed, forvirring og forandring (transformation)
 • Din underbevidsthed fortæller dig, at du må rejse ind i dig selv og finde dine svar
 • Mistænkelighed og usikkerhed – skab transformation og find trygheden i dit indre, stol på dig selv og skab sikkerhed i dit fundament.
 • Opløs tvivlen med ting du vil “ofre”.
 • Kig ind under facaden; nogle ting er ikke som de ser ud til.
 • Det er tiden til at du må konfrontere din dybeste frygt, så du ikke længere vil lade negative energier og frygt styre dig.
 • Lad din forvirring og usikkerhed gennemgå en transformerende og magisk proces.

Nøgleord for månen:

 • mystik
 • frygt og tvivl
 • psykiske kræfter
 • underbevidsthed
 • skyggeside
 • tranformationsproces

Min kæreste Claus og jeg på vej ned af stien fra borgen MontSegur.

Med os på vores vandringstur på bjerget MontSegur havde vi vores klangeskåle, vi følte os tomhændet uden disse skåle!

De 3 dage og ture op og ned af bjerget og bjerget var 3 vidt forskellige oplevelser på 3 forskellige tidspunkter af dagen og med forskelligt fokus. Vi fik 3 på hinanden følgende magiske (klang)oplevelser og fik ladet batterierne op, omend vores ferie var en aktiv ferie med masser af vandringsture. Vi vandrede sammenlagt ca 50 km i en ret voldsom stigning på mellem 7,5 % og 20 % – en ret så stejl stigning til sidst.

Solnedgang på MontSegur, Katharernes borg.

Det var lidt af et tilfælde, at vi fandt frodig oase midt i de franske pyrernærer, nær MontSegur borgen. Da vi ankom (gående) spurgte jeg stedets indehavere om det var muligt at bestille én overnatning og spise lidt mad.. Vi havde vandet mange km i al for dårligt fodtøj og mørket var ved at indtage bjerglandskabet, så jeg følte, at det var sidste chance for at finde en overnatnings mulighed. Jeg spurgte først på spansk, så engelsk, så tysk men det forstod de ikke. Ingen af os mestrede et eneste ord på fransk, så eneste løsning var kropsprogets mange facetter!

Vores oase i bjergområdet ved MontSegur.

Efter en tid forstod de mig og hev herefter en mobil telefon frem og lod mig skrive på spansk hvad jeg ønskede mig! Google oversæt fortalte dem hvad vi præcist ønskede og derpå, gjorde de en hytte klar til os, mens vi spiste en virkelig god friskbagt pizza. Det virkede som et lokalt sted for franskmænd – et sted man kunne leje for flere uger, ja måneder af gangen, så det at vi kun havde brug for een nat, kom lidt bag på dem, forståeligt nok. Det endte med, at vi blev der 4 nætter og ejerne må have været glade for noget nyt – for vi fik vores sidste overnatning, gratis. Plus en hel masse oplevelser i det franske, som vi slet ikke havde turde håbe på at få.

Det kan virkelig anbefales at rejse på den her måde, hvor du slipper kontrol, tid og tanker – det giver nemlig plads til en masse positive overraskelser og man slipper for frustration og irritation over, at man fx ikke kan finde et bestemt sted klokken dit eller dat eller, at der er siesta netop der, hvor man havde planlagt at få sig en middag eller noget.

Vi havde slet heller ikke planlagt, at vi skulle vandre så meget i bjergene – vi mødte mange med et godt trekking grej og godt myggetæt tøj, hvilket kan anbefales at investere i, da der er masser af dræber-bier og kæmpe klæger og blindfluer, der stikker så det kan MÆRKES.

Det var virkeligt skønt at slippe den kontrol og følge flowet og intuitionen, der leder os på rette vej. En rejseform som jeg kan anbefale dig at “forvilde” dig ud på.

Man skal blot huske at lægge mobilen væk et døgns tid eller under hele opholdet og lad landskabet lagre sig på nethinden istedet for på kameraet.

Lad energien arbejde uden tidsfokus – kort sagt.

Skal I afsted igen?

 • Ja, helt sikkert og næste gang tager vi toget derned og lejer en bil (eller en cykel…) Og så skal der gerne være lidt mere tid til at udforske bjergområdet, slotte, borge, floder, kløfter og grotter.

Laver I en rejse for os, der gerne vil slippe kontrol, tid og sted mm?

 • Ja muligvis, men først skal vi lige selv igennem et par rejser. for som du sikkert ved, så skal  vejlederne selv have trådt på de vise sten, førend han/hun kan guide dig ud på dit livs største indsigt-rejse.

Hvordan kan jeg forberede mig, hvis jeg skal tage på en lignende tur selv?

 • Det bedste er slet ikke at forberede dig. Men en god idé er at træne dine ben og ankler inden en sådan tur. Et par franske gloser er heller ikke af vejen.

Hvad var årsagen til at I tog afsted netop til MontSegur?

 • Da Claus spurgte mig, hvor vi skulle tage hen i vores ferie, var den første tanke Sydfrankrig  og MontSegur, fordi een af vores første dates sidste år, var i Gran Bio i København, hvor Claus havde inviteret mig til en aften sammen med Lars Muhl, der fremviste sin film: “Seeren fra Andalusien” – Filmen viste os Calle MonteSegur, der detaljeret fortalte os om stedet, hvor Katharerne ofrerede sig på bålet på engen nær den omtalte borg. Calle fortalte om energierne og om kvindernes borg og en hel masse mere. Vi skal til efteråret en tur til Andalusien, hvilket tidligere har været mit foretrukne ferie sted. Det glæder vi os til.

Campingpladsen med de eksotiske træhytter kun 10 km fra MontSegur.

Har du flere spørgsmål, så vær ikke bleg for at skrive til os på AnneViese@icloud.com – måske kan vi være behjælpelige med noget, hvad angår en spirituel rejse til Sydfrankrig eller Spanien mm.

Klanghilsner til dig fra os

Claus Linnemann og Anne Viese

PS. Se gerne flere fotos på min facebook profil

eller følg mig på min LinkedIn profil

Du kan også se flere fotos og vidoer på min Instagram

Eller tilmelde nyhedsbrevet i formularen længere nede på denne side.

Første etape op med borgen.

Man skal huske at sanse rejsen op af bjerget, stoppe op og nyde udsigten istedet for at det bliver målet, der er det vigtige. Mellemvejen – rejsen fra start til slut, er ligeså vigtig om end ikke mere vigtig end selve målet.

Netop ankommet til kvindernes borg 😉

Solnedgang på foran MontSegur, Katharernes borg.

Til forsiden

 

 

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.