Klangmassage og tinnitus?

Hvad er dine erfaringer med tinnitus og Klangmassage? bliver jeg oftest spurgt.

Det vil jeg beskrive her og fyldestgørende give dig indsigt i.

Jeg taler jævnligt med mennesker, der enten selv døjer med tinnitus eller som har pårørende, der gør.

De udtaler oftest, at de tror klanglyde vil forstærke problemet eller at de da ikke vil kunne nyde hverken Klangmassage eller klangkoncert på grund af klangskålenes oftest høje lyde og toner!

Anne Viese – Klangmester

I virkeligheden afgiver klangskåle af mærket Peter Hess ingen høje, skarpe toner eller klange, der virker ubehagelige.

Jeg vil anbefale dig at vælge en klangmassør, der arbejder ud fra den vestlige klangmassage form, hvilket jeg selv gør. De særlige skåle jeg bruger i klinikken til behandlingen er terapi-klangskåle, hvilke alle produceres i Tibet og består af ialt 12 metaller. Dette sikrer en langt blødere klang, en mere bredspektret frekvens, der også virker, selvom det menneskelige øre ikke er i stand til at høre disse lydbølger. Dyr har en langt bedre høresans, vær opmærksom på, at helt små dyr kan dø af for høje frekvenser. En sommer spillede jeg på mine klangskåle i et rum med mange fluer – de faldt på stribe – døde på stedet, da de fløj hen over mine klangskåle!

Vindklokker af mærket zaphir forhandles i klinikken.

Når eller hvis du har en Peter Hess klang skål mellem dine hænder, på din klients krop eller stående ud for skuldrene på dig selv eller din klient i ca 10-30 cm afstand, så kan du være sikker på, at du får kvalitet og klangfrekvenser for alle pengene!

Du skal blot huske, at det ud over skålen også har stor relevans, hvilken kølle du benytter dig af. Desuden er det afgørende, hvordan du slår med køllen. Hvordan er anslaget, som du laver med køllen mod klangskålenes øverste kant? er det en trækølle med filt eller læder?

Hvis du er i tvivl, om du gør det rigtigt, kan du bestille ene-undervisning hos mig alle hverdage mellem kl. 13-16. Ring og hør mere på tlf 60661631.

Du kan også erhverve dig mere viden på een af mine to gruppekurser:

  • Selvmassage med klangskåle 
  • Klangmassage Snusekursus

Læs gerne hvad UgeAvisen Odense skriver i 2016: tryk her og en ny fane åbner

Læs meget gerne hvad Fyens Stift tidende skriver i 2017: tryk her

Klangmassage

Der er to typer tinnitus. Enten har du den, der

  • hyler med en høj ensartet tone
  • brummer dybt og kan sammenlignes med en lastbil, der går i tomgang.

Vi er forskellige som mennesker og vi har fået vores udfordringer på forskellig vis, derfor er det vigtig at pointere for mig, at fordi een type Klangmassage målrettet nedsættelse af tinnitus virker for nogle mennesker – ikke altid virker for andre.

Et klangskåle sæt bestående af 5 skåle i forskellige størrelser, to køller og en bedeklokke – så er du godt kørende! Su kan bestille sådan et sæt hos mig på Annes@klang-oplevelser.dk

Jeg har nogle konkrete opstillinger på, hvordan du behandler tinnitus med 2-5 klangskåle, således at skålenes frekvenser hjælper med at nedsætte eller helt fjerne den pågældendes tinnitus. En enkelt klangskål er somregel ikke nok til behandling af tinnitus. Det er i mødet med en anden eller flere klangskåle, at der opstår, samklang, resonans.

Samklange skabes med et udvidet klangaktør klangskåle sæt.

Når den ene skål får selskab af en anden skåls klange, sker der noget med dels frekvenserne og dels svingningerne, lydbølgerne i luften og befinder dine ører sig i midten af klangskålenes placering, er der god chance for, at du vil opleve en lyd fortættelse i luften omkring dine ører. Nogen beskriver det som om de befinder sig i en “osteklokke” eller et lydtæt rum, der gør klangene meget mere intense. Helt andre igen går på opdagelse i deres drømmeverden og forsvinder helt væk under en individuel klangmassage behandling målrettet tinnitus.

Se og læs gerne med i artiklen, der beskriver mit virke og viser en teknik til selvbehandling med 2 klangskåle, som jeg selv har benyttet mig af meget ofte til at opnå større ro: tryk her

Du kan også læse et af mine blogindlæg, der beskriver lidt mere i dybden, hvordan du behandler “trykken for brystet” og “åndedrætsbesvær”: læs med her 

Oftest er det sådan, at når folk kommer til mig og får individuel særbehandling med klangskålene i et forløb på måske 5 gange og de kommer på deres 3. eller 4. Gang, at de helt glemmer at nævne tinnitusproblematikken eller for den sags skyld andre udfordringer der dukker op i kølvandet på det de startede ud med.

Det behøver ikke kun at dreje sig om tinnitus, men kan også være folk, der henvender sig til mig med fx ondt i skulderen, i knæet, hoften eller i musklerne i ryggen. Efter gerne 2-3 behandlinger forsvinder smerterne. Og når smerten ikke længere eksisterer, ja så glemmer sindet, at den overhovedet har overskygget og lammet vores dagligdag!

På en måde, løsnes og frisættes den pågældendes udfordring, den stilner af, klinger af, så den ikke mere larmer og overdøver vores sind med bekymringer og uro.

Klang Oplevelser – Anne Viese

Jeg har selv oplevet (og overlevet) tinnitus. Den med den høje ensartede tone, der synes at blive højere under stille aktiviteter. Efter nogle måneder eller efter omkring et halvt år, hvor jeg dels gav mig selv Klangmassage og dels fik andre i mit netværk til det (på den ene eller anden måde), trådte min tinnitus – den evindelige susen/ hylen i baggrunden. Og den dag idag oplever jeg ingen gener fra tinnitus overhovedet.

Jeg har nok tendens til at passe ekstra godt på mine ører og min høresans, da det er den, jeg bruger mest i mit arbejde som klangaktør og klangmassør. Når jeg oplever, at jeg fx har “propper” i mine ører, giver det en hørenedsættelse og den mindste nedsættelse af lyden og tonen, gør at jeg bruger længere tid på at lytte mig frem til, hvor klienten i min klinik har sin(e) udfordring(er).

Når jeg oplever den mindste hørenedsættelse har jeg måder, hvorpå jeg kan behandle mig selv med klangskåle.

For jeg ved hvad der er virkelig godt og hvad der skal til her. Istedet for en stribe af Klangbehandlinger på klinikken, så kan en enkelt klangoplevelse i varmtvandsbassin gøre underværker!

Klang Oplevelser – Anne Viese

Derfor reserverer jeg en varmtvands svømmehal eller en spa-oplevelse, hvor jeg lader mig flyde i det varme vand med ørerne under overfladen imens to dygtige klangaktører sætter klangskåle, der flyder i vandet ved siden af min krop, i svingninger. Og hold da op, hvor behageligt at ligge her, som blommen i et æg, som fosteret i moders trygge mave, hvor lydene opleves på en helt anden måde, afdæmpede og behagelige.

Klangmassage i vand læs mere her.

Individuel klangmassage hos Anne Viese – se mere på Youtube

 

Syngeskåle: synger og afgiver deres klange opad og udad. Klangskåle: vibrere og afgiver sine klange og frekvenser udaf og nedaf i underlaget. Til klangmassage benytter jeg klangskålene.

Et par gode råd til dig som behandler, der oftest hører dette fra dine tinnitus-klienter:

Klienten:
– “Jeg har tinnitus, men er utryg ved dine klangskåle, da jeg ikke har tiltro til at sådanne skarpe klanglyde vil eller kan have nogensom helst positiv effekt på mig og mine ører”

Behandleren:
– “Klangskåle med 12 metaller har en anderledes klang end de velkendte syngeskåle med kun 2-7 metaller. Klangskåles frekvenser arbejder i dybe lag og med oftest dybe klangtoner og rungende frekvens vibrationer. Når jeg bruger en særlig kølle fremkommer ingen skarpe ulidelige lyde, hvilket jeg fornemmer er kilden til dine bekymringer”

Tinnitus – en konstant susen i øregangene. Klangskålenes klange genopretter balancen og tager udgangspunkt i årsagen til problemet.

Klienten:
– “Hvordan kan jeg være sikker på, at behandlingen virker?”

Behandleren:
– “Tro kan jo oftest flytte bjerge og det kan klangskålenes frekvenser også. Hav tillid til at klangene finder hen til ubalancerne i din krop af sig selv, strit ikke imod, men tillad at klange og frekvenser genopretter flowet og energigennemstrømningen. Under klangmassage behandlingerne arbejder jeg med meridianbanerne. Jeg har meget fokus på at få afblanceret de forskellige organer, som passer sammen med specifikke muskelgrupper og akupressur punkter på kroppen.

Himmel og jord forbindes. Himmel: tanker og mental aktivitet. Jord: følelser og din fysiske krop. Når tanker og følelser forbindes opstår flowet.

Som behandler arbejder jeg med hele kroppen, så selv om du kun er kommet for at få fikset din tinnitus, så får du genskabt balancen, der hvor du har mistet den. En enkelt behandling er sjældent nok, men det er set, at en enkelt Klangmassage behandling har fjernet tinnitus.”

Klienten:
– “Hvad nu hvis det bliver værre, end før?”

Behandleren:
– “Sommetider bliver det værre, men så er det kun et godt tegn mod bedring. Vi skal se det som en måde, hvorpå kroppen genskaber balancen. Smerte er ubehageligt men ikke farligt. Smerte kan være kilden og årsagen til at vi reagerer og handler, så vi får det bedre. At smerten muligvis bliver værre er faktisk et tegn på heling. Her er det vigtigt at du får en Klangmassage behandling helst indenfor 3-7 dages tid, så vil klangene nå dybere lag og helingen finder hurtigere sted.”

Klangmassage behandlingen varer ca 1 time – bestil tid på sms til 60661631

Klienten:
– “hvordan kan jeg med en skål behandle mig selv?”

Behandleren:
– “Anne Viese fra Klang-oplevelser kan undervise dig i håndteringen af klangskåle og hvorpå anslaget med køllen skal gives – tjek gerne hendes Selvmassage med klangskåle kursus ud og få på den vis dybere kendskab til klangenes visdom.”

Tak for din tålmodighed og at du læste hele blogindslaget. Vil du vide mere om øvrige klangoplevelser, kan jeg anbefale dig at læse om klangbad og detox 

Du kan også tjekke min kalender her

Eller skriv til Anne Viese på nedenstående kontakt formular, hvis du har flere spørgsmål:

Comments are closed.

Følg mig og få særlige fordele ;-)

Læs med, når jeg skriver om bl.a. stress, klang og de spændende udfordringer, jeg har som iværksætter. Desuden får du:

- Særlige invitationer med rabat fordele.
- Opdateringer på kommende klangoplevelser.
- Tilbud på kurser, medier og litteratur.

Nyhedsbrevet udsendes 2-4 gange pr. måned og du kan til hver en tid afmelde.